Baba

Karácsonyi csoda Angyalföldön: visszakerült kis gazdájához az elveszett nyuszi

Jó adag szerencse kellett ahhoz, hogy két kisgyerek karácsonya a vártnál is boldogabb legyen.

December 1-jén fogászatra indult a Töreki család. Noémi, Dani, Dorina és persze a két nyuszi: a gyerekek kedvencei, akiket szinte mindenhova magukkal vittek. Igen, “akiket”, merthogy saját személyiséggel bírnak, és igen, mindig kettőjüket, együtt, minthogy a nyuszik ikrek. Egy fiú és egy lány, természetesen. A fiúnyúl amúgy vagányan, meztelenül közlekedett, a lányt viszont felöltöztették csinosba: szoknyát, hajgumit kapott (jó, nem a hajába, hanem a fülére), rózsaszínt mindenből, naná.

Csakhogy az egyik ikertesó ezúttal engedetlen volt – valahol menet közben elengedte gazdája, Dorina kezét. Hogy hol, azt sajnos nem tudni, mert már a Dózsa György úti metrónál járt a csapat, mire észbe kaptak. Dani az óvodára tippelt, Dorina az iskolára, de hiába mentek végig anyuval az útvonalon újra – a nyúlnak semmi nyoma nem volt.

Dorina nagyon megsiratta.

Dani is sírt, többször sírva ébredt, hogy nincs meg a tesó.

Karácsonyi csoda Angyalföldön: visszakerült a kis gazdájához az elveszett nyuszi

Nem beszélve az ikerpár másik tagjáról, aki kifejezetten búskomorrá vált, és annyira már nem is várta a karácsonyt.

Apa azonban nem törődött bele a csonkaságba: kiposztolta a Facebookra a történteket, hátha-hátha csoda történik. Merthogy valóban csoda lett volna, ha pont valamelyik ismerőse vagy az ismerősének az ismerőse találta volna meg a lánya kedvencét.

78-an osztották meg a hirdetményt, de sajnos, semmi.“Elveszett fiam kedvenc háziállata valahol a XIII. Gyöngyösi sétány – ovi – iskola – Dózsa György metróállomás környékén. Különös ismertetőjele, hogy rózsaszín ruhát, és a fülén hajgumit visel. Itt egy kép az ikertesójáról, így könnyű lesz felismerni, olyanok, mint két tojás” – írta Attila.

Nagyjából ebben az időben Szalay Ágnes a szomszéd kerületből meglátott egy rózsaszín ruhás nyulat a monitorján. Rémlett neki, hogy látott már egy hasonlót pár napja, csak az meztelen volt. A nyúl fotója mellé ezt a szöveget mellékelték: “Ezt a plüssnyuszit a Gyöngyösi sétányon találtuk a Spar előtt. Valakinek biztos nagyon hiányozhat! Akinek ismerős a játék, írjon!” A felhívást Marcsi nevű olvasó tette fel a XIII. kerület oldalára. A szálak Ágnesnél futottak össze, mert – mint később kiderült – a nyuszis család ismerősének az ismerőse volt, a XIII. kerület honlapját meg azért böngészte, mert régebben maga is ott dolgozott. Már csak össze kellett párosítani a két nyuszit!

Beindult a riadólánc, a felnőttek felvették egymással a kapcsolatot nyúlügyben. Egy ideig elgondolkodtak rajta, hogy a karácsonyfa alá teszik a kisállatot, de végül nem volt szívük várni az átadás-átvétellel. “Most már teljesen átérzem, mit érez egy szülő, ha a gyermeke elveszti a legfontosabb játékát” – írta Noémi, és azt is elmondta, hogy kislánya és kisfia rögtön nekiálltak köszönőajándékot készíteni, amint megkapták a jó hírt. Végül megtörtént a csoda: a nyuszilány hazatért. Nézzétek meg a képeket, így örültek neki!

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top