Baba

6 megúszós játék lusta szülőknek

A lusta szülő megnevezés esetünkben a teljesen normális, hétköznapi szülőt jelenti, akinek néha kell egy kis kikapcsolás az ovis világból, és aki nem tud egyfolytában teljes mellszélességgel lelkesedni a nyolcvanadik minyonos vagy jégvarázsos szerepjátékért.

Ha te maximálisan tudsz örülni egy újabb órányi játékért, amiben szigorúan nem embert, hanem mondjuk Olafot kell alakítanod, okosakat kell mondanod Annie-nek, és ebben te lubickolsz ugyanúgy, mint az ovis lányod, akkor kifejezetten irigylünk, és erősen reméljük, hogy valamilyen gyerekekkel foglalkozó munkád van. Mi azonban, akik kevésbé vagyunk szuperdadafajták és gyakran kevesebb a türelmünk, mint azt a szakkönyvek előírnák, inkább a következő szerepjátékokat játszanánk szívesebben.

Éttermesdi

Nem azzal a műanyag játék étellel, amit aztán a lakás minden sarkában jól el lehet szórni. Nem bizony. Egy 4-5 éves gyermek már gyönyörű szendvicset tud anyának készíteni kis segítséggel. Igazit. Nem baj, ha nem éri fel a konyhapultot, erre találták ki a széket. Sőt még borravalót is adunk, ha elég gyors a gyermek.

6 megúszós játék lusta szülőknek

Pedikűrösdi

Anya lábát megmasszírozni kifejezetten kiváltságos feladat. Közben pedig felteheti az összes kérdést, ami benne ragadt születése óta, akár csak egy igazi körmösszalonban. Ha már elmúlt 5 éves, akkor még körömlakkot is adhatunk a kezébe.

Csipkerózsikás

“Csipkerózsikát megszemélyesíteni a legnagyobb színészi kihívás, gyermekem, feküdj le és csukd be a szemed, három óra múlva jövök és puszival ébresztelek.”

Vitaklubos

Úgyis folyton vitázunk teljesen értelmetlen témákon, egyik jön a másik után, tulajdonképpen felkeléstől lefekvésig úgyis ezt játsszuk egymással. A kedvenc vitatémánk napról napra: “Kikapcsolom a tévét, lefekvés. – Jaj, anya, neeee.”

Fogorvosos

Ő lesz a páciens, anya pedig a fogorvos. Most pedig jöhet dr. Oral-B, aki jól megtisztogatja a fogakat. Valószínűleg nem fog annyira lelkesedni ezért a játékért, de cserébe kivételesen ennek értelme is van.

Pinterestes anyukás

Nézzük csak, itt az “otthon elkészíthető gyurma” meg a “buborékeregető eszköz, amit random tárgyakból összerakhatunk a garázsból” csodálatos világa. Készítsük el együtt valamelyiket, majd ne felejtsük el lefotózni, ahogy angyali mosollyal boldogan fogja a buborékeregetőjét, és töltsük fel az Instagramra. Elengedhetetlen az utolsó lépés, hogy mások irigykedhessenek, milyen jól szórakozunk mi együtt.

Olvass még többet a játékokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top