Baba

Végre egy brutálisan őszinte hang kiáll az anyukákért

Constance Hall, egy ausztrál blogger, posztjaival már régóta motiválja, inspirálja és bátorítja a világ anyukáit, onnan kezdve, hogy szeressék a szülés utáni testüket egészen a bűntudatmentes anyaságig.

Nemrég közzétett posztja futótűzként terjedt el az interneten, mert épp azt az üzenetet közvetíti, amire nagy szükségük van az anyáknak: attól még, hogy anya vagy, nem szűntél meg emberként létezni.

“Tisztelgek előtted, aki ott ülsz a parkban, a telefonodat nyomkodod, és nem egyfolytában a gyerekedet hajkurászod. Azért tisztellek, mert te már megtanultad, hogy ne foglalkozz mások véleményével, akik azt várnák el tőled, hogy napi 24 órában készenlétben állj a gyereked mellett. Tisztelgek előtted is, akinek halomban áll a mosogatnivaló a konyhában, mégis fogod magad, és kisétálsz az ajtón, hogy a barátaiddal kávézz egyet. Azért tisztellek, mert te már tudod, hogy jó anyának, jó feleségnek vagy jó embernek lenni NEM azt jelenti, hogy örökké suvickolod az otthonodat.”

Végre egy brutálisan őszinte hang, aki kiáll az anyukákért

Hall kiállt azokért az anyukákért is, akik a szülés utáni depresszióval küzdenek, és javasolta nekik, hogy ne féljenek segítséget kérni, orvoshoz menni és akár gyógyszert szedni a problémára.

“Túl sokszor keveredik össze az emberek fejében a gyengeség és az erő fogalma. Erős az, aki segítséget kér. Te pedig erős vagy. Rengeteg nő megy át ugyanezen, mint te, csak nem mernek beszélni róla.”

Azokért az anyukákért is felszólalt, akik nem tudják leadni a szülés után rajtuk maradt kilókat, de közben nyomás alatt vannak, mert mindenki azt várja el tőlük, hogy egy bizonyos méretre lefogyjanak.

“Egy teljesen új 24 órás munkád lett, amiért nem kapsz fizetést és 20 évig minimum nem is lesz vége. Ez nem a legjobb idő arra, hogy abbahagyd a sütievést. Edd meg azt a süteményt, sőt edd meg az egész kib…ott tortát, és ne törődj senkivel, aki bármit merészel szólni rád. A szülés utáni tested nem közkincs, hogy mindenki beszóljon rá.”

Végre egy brutálisan őszinte hang, aki kiáll az anyukákért

Hall posztjai határozottan és kendőzetlenül lépnek fel az anyukák megszégyenítése ellen. Az üzenetei szerencsére nagyon gyorsan elterjednek, a visszajelzések alapján rengeteg anyukának segítve a mindennapi küzdelmeiben.

Olvass még többet az anyaságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top