Baba

Felkavaró! Így tájékoztatják a kismamákat a szülésről az egyik veszprémi kórházban

Egy kismama tette közzé a Facebookon azt a tájékoztató szöveget, amelyet a veszprémi kórház szülészetére függesztettek ki. Ahogyan a kismama is fogalmazott: "felkavaró".

Ez a betegtájékoztató fogadja a szülés előtt álló kismamákat a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán.

Figyelmeztetés – felkavaró posztNehéz megfogalmazni mindazt az érzést és gondolatot, mely feltolul, mikor ezt olvassa…

Közzétette: Természetes szülés – 2016. január 31.

Annak ellenére, hogy pontról pontra úgy zajlik a szülés és azt azt követő néhány nap, ahogyan azt a tájékoztatóban megfogalmazták, valahogy mégis az az ember érzése, hogy ilyen szárazon, tényszerűen közölni a “kedves Kismamára” váró eseményeket, nem feltétlenül sportszerű. Kifüggesztve az ajtóra, olvassa el, erre számítson, ez történik. Miért nem lehet minderről szóban tájékoztatni a várandós nőket, például a terhesgondozások alkalmával? Úgy mégiscsak emberibb hangvételűnek tűnhetne.

Ahogyan a Facebook-posztot megosztó kismama is írja, “nehéz megfogalmazni mindazt az érzést, mely feltolul, mikor olvassa az ember. Így lefotózva”.

Valóban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top