Egy új tanulmány szerint, amit a québeci Laval Egyetemen készítettek, a kakaóban található szívbarát flavonoidok nemcsak a kismama egészségéhez járulnak hozzá, hanem a magzat fejlődéséhez és növekedéséhez is.
A kutatók 129, tizenegyedik és tizennegyedik hetükben járó terhes nőt vizsgáltak, olyanokat, akik rendszeresen fogyasztanak csokoládét, és olyanokat, akik nem. Az eredmény szerint, a csoki hatására jobb lett a magzat keringése, és javultak a méh- és a méhlepény funkciói. Azt azonban még kutatják, hogy a flavonoidokon kívül mi okozza a csoki jótékony hatását.
Természetesen a csoki áldásos hatása csak kiegyensúlyozott étrend és egészséges életmód mellett jelentkezik, így ne bízzuk rá magunkat – és babánkat – teljes mértékben! Az étcsokoládé pedig általánosságban és várandósan is jobb választás.
Olvasd el ezt is a terhesség alatti étkezésről az NLCafén:
- Mennyi halat szabad enni a terhesség alatt?
- 10 ok, amiért a csoki jót tesz a várandós nőknek
Forrás: Care2