Baba

Szívet melengető gondolatok egyedülálló apáktól

Az egyedülálló anyákról elég sok szó esik, de mi a helyzet az egyedülálló apukákkal? Bár ritkább az a felállás, mikor az apa marad a gyerekekkel egyedül, mégis elég gyakori ahhoz, hogy őket is meghallgassuk.

Szinte mindegy, hogy melyik szülő neveli egyedül a gyermekét, nagyjából ugyanazokkal a kihívásokkal és mindennapi akadályokkal néznek szembe. Talán az apukák kicsit nehezebben veszik az olyan szituációkat, mint a lányok frizurája, körömlakkozása vagy divatozása, de szemmel láthatóan jól helyt állnak, és a lényeg számukra is csak az, hogy mosolyt csaljanak a gyerekeik arcára.

A Whisperen írták le az egyedülálló apukák gondolataikat a saját gyerekeikről és az apaságról, szívet melengető kedvességgel.

“Tény, hogy egyedülálló apaként több kihívással nézek szembe, de amikor a fiam megfogja a kezemet, tudom, hogy minden rendben lesz velünk.”

Ma reggel kifestettem a lányom körmét. Igazából mókás dolog az egyedülálló apaság. Ebéd után például ő fog átöltöztetni engem.”

Szívet melengető gondolatok egyedülálló apáktól

Amióta egyedülálló apa lettem, megváltozott számomra az egész világ, mindent másképp látok. Semmi pénzért nem mennék vissza a régi életünkbe, imádom a lányomat.”

Egyedülálló apaként nevelem a négy gyermekemet. Ma egy miniünnepséget rendeztünk a legnagyobb fiammal, mert kiürült a szennyeskosár, mindent kimostunk. Ez elég ritkán fordul elő.”

18 éves korom óta egyedül nevelem a fiamat, aki idén érettségizik. A legnagyobb örömem jelenleg az, hogy az évek során elég pénzt sikerült gyűjtenem az egyetemére.”

Egyedülálló apa vagyok, ami életem legnehezebb feladata. De a hét minden napján hegyeket mozgatnék meg a fiamért.”

Egy nő azért nem jött randizni velem, mert egyedülálló apa vagyok. Nem nagy baj, a szívemnek már van egy hercegnője.”

Szívet melengető gondolatok egyedülálló apáktól

Két fiút nevelek egyedül, az életünk nagyon vidám hármasban. Elképzelni sem tudom már, mit csináltam nélkülük, mielőtt megszülettek.”

Minden hónap első péntekén elviszem a hároméves lányomat egy gyógyfürdőbe. Az egyedülálló apaságban nehéz az, hogy mindkét szülőt kell egyszerre képviselnem, de az ilyen apa-lánya programok minden problémát feledtetnek.”

A legnehezebb része az egyedülálló apaságnak az, hogy megcsináljam a lányom frizuráját. Már Youtube videókat kezdtem nézegetni, hátha sikerül megtanulnom pár trükköt.”

Szeretek egyedülálló apának lenni és nézni, ahogy kis hölgy válik a pici lányomból. A legjobb érzés a világon.”

A legjobb része az egyedülálló apaságnak, hogy minden figyelmemet a fiamnak szentelhetem.”

A kislányom hajnali 4-kor átlopakodott az ágyba mellém. Most próbálok úgy aludni, hogy a térde a hátamba fúródik és a keze a nyakamra fonódik. De ez így tökéletes.”

Az egyedülálló apaság nehéz, de közben a legjobb dolog is, ami történhetett velem. Nincs ahhoz fogható, mint amikor boldognak látom a kislányomat.”

Olvass még többet az apaságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top