Baba

A szülés utáni fogyókúra 7 stádiuma

A legtöbb nő diétázott már életében, de különösen igaz ez az anyukákra. Vagy azért, hogy leadjuk a terhesség alatt ránk rakódott kilókat, vagy pedig azért, hogy jó példát mutassunk egészséges étkezéssel a gyerekeinknek. Így vagy úgy, de mind átéltük az önsanyargatás valamelyik bugyrát.

A fogyókúra egy kicsit hasonlít a gyászidőszakra, szinte ugyanazokon a stádiumokon megyünk keresztül, mint szakítás vagy haláleset után. Nem csoda, hiszen el kell gyászolnunk az addigi egészségtelen, de annál kellemesebb nagyevős életmódunkat, eltemetjük a kert végében a dugicsokikat, és rávesszük magunkat, hogy végre megszabaduljunk a szülés utáni feleslegtől. Elvégre már legalább 52 hónapos a kicsi babánk.

1. Tagadás

A szülés után hamar elérkezik ez a szakasz, pont akkor, amikor először akarnád felvenni a kedvenc farmerodat. A cipzár nem akar felhúzódni, ha egyáltalán felmegy a fenekedre a nadrág. Talán csak az a gond, hogy kimostad, és a napon száradt meg, így biztos összement. Felpróbálsz egy másikat is. Ugyanaz történik. Kiborulsz, és bevágod mindkét farmert a szekrény mélyére. Egy hétig odafigyelsz, hogy mit eszel, aztán visszazökkensz a régi kerékvágásba. Ez a stádium több évig is elhúzódhat.

2. Harag

Ráébredsz, az lehet a gond, hogy az anyagcseréd már 40 éves és nem 20. Rosszul vagy a mérleg látványától is, úgyhogy leviszed a pince legmélyére. Meglátod a férjedet, és eszedbe jut, hogy múlt héten kezdett diétázni és már 2 kilót fogyott. Legszívesebben megdobálnád a gyerekek legóival mérgedben.

A szülés utáni fogyókúra 7 stádiuma

3. Alkudozás

Racionalizálni kezdesz. Nem olyan szörnyű azért a helyzet. Mennyi ideig lehet kihúzni tapinaciban? Megesküdnél rá, hogy csak pár hete volt az, amikor rendesen felöltöztél, hogy bulizni menj a barátaiddal. Ja, aznap este is a leggingsed volt rajtad. Most már nem hivatkozhatsz arra, hogy épp most szültél, mert az az “épp most” két éve is volt már.

4. Sóhajtozás

Rengeteg, még annál is több sóhajtozás hetekig.

5. Depresszió

Ebben a szakaszban az önsajnálatot egy új szintre emeled. Könnybe lábadt szemmel nézed, ahogy a nagyobbik gyereked egy egész szelet pizzát simán megeszik, és azon kapod magad, hogy nagyon szeretnél újra 20 éves lenni, amikor a csúcson érezted magad. Mármint anyagcsere szempontjából.

6. Sóhajtozás

Még több sóhajtozás.

7. Elfogadás

Minden kiabálás és sírás és könyörgés és sóhajtozás ellenére végül arra a következtetésre jutsz, hogy rajtad múlik minden. Igazából nem a terhesség és a szülés a hibás, hanem a sok csoki és hamburger, amit kívánósságodban megengedtél magadnak. Senki sem hibáztat érte, de most elérkezettnek látod az időt, hogy felkösd a gatyádat, és elveszíts pár kilót. Majd hétfőtől. Pénteken senki sem kezd bele a fogyókúrába úgysem.

Olvass még többet a szülés utáni időszakról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top