Baba

13 jel, hogy készen állsz a következő babára

A második gyerek kérdése mindig nehéz kérdés, ha tudatosan, jól szeretnénk dönteni a kistestvér érkezésében. Érdemes mások tapasztalatait meghallgatni a témában, hátha neked is segít a töprengésben.

Kis korkülönbség a testvérek között, vagy nagy? Legyen egy kicsi, egy pici felállás, vagy ne? Akarsz két éven belül még egyszer szülni, vagy inkább hagysz időt a testednek, hogy regenerálódjon többet a következő terhesség előtt? Jobb az, ha van a két gyerek születése között annyi időd, hogy újra magadra találj, vagy jobb letudni gyorsan egymás után? Ha kis korkülönbséggel szülsz, nem fogsz aludni 5 évig egyhuzamban? Ha nagy korkülönbséggel szülsz, nem lesznek a legjobb barátok a gyerekeid, mert generációs szakadék lesz köztük? Megannyi kínzó kérdés, és ez még csak a jéghegy csúcsa; mennyi mindent kell átgondolni a kistestvér tervezése előtt.

A The Bump magazin épp ezért kérdezte meg az olvasóitól, hogyan döntötték el, mikor jöjjön a testvér, mikor érezték magukat készen a következő babára.

“Tudtam, hogy készen állok a második babára, amikor a férjem végre beleegyezett, hogy legyen kistesó.” – Rachelle M.

“Amikor elkezdtem elcsomagolni az egyéves lányom újszülöttruháit, tudtam, hogy jöhet a következő.” – Jenna S.

“Amikor majd az első számú gyermekem végre leszokik a pelenkáról, lehet szó ketteskéről.” – Brielle N. 

13 jel, hogy készen állsz a következő babára

“Tudtam, hogy itt az ideje, amikor már átaludtunk minden éjszakát. Csak viccelek. Igazából onnantól szerettem volna testvért, amikor a lányom olyan nagy lett már, hogy tudott segíteni a tesója körül.” – Rebecca N.

“Nemrég vettük meg álmaink három hálószobás házát, végre nem a szüleimmel lakunk, úgyhogy jöhet a második gyermek.” – Amery C.

“A méhem elkezdett sajogni egy következő gyerekért.” – Nikki H.

13 jel, hogy készen állsz a következő babára

“Az első gyermekem kinőtte a babakádat múlt héten, úgyhogy most már készen állok egy új babára.” – Nadia K.

“Tudtam, hogy itt az ideje a kistesónak, amikor elkezdtem babás videókat nézegetni a neten.” – Christine C.

Amikor az első gyermekünk hároméves lett, rájöttem, hogy túl sok szabadidőm van.” – Kayla J.

“A fiam sírva jött haza az oviból, mert neki nem volt kistestvére, akit mutogasson, mint a többi csoporttársának. Nyomás alatt kellett döntést hoznom.” – Kristi D.

13 jel, hogy készen állsz a következő babára

“A kétéves fiam minden babához odamegy, és segíteni akar bepelenkázni, etetni őket. Szerintem itt az ideje a testvér projektnek.” – Kelsey C.

“Tudtam, hogy el kell kezdenünk gondolkodni a testvér kérdésen, amikor a lányom minden karácsonyi és szülinapi kívánságlistára azt írta, hogy »kistestvér«.” – Anke B.

“Akkor jöttem rá, hogy akarok még egy gyereket, amikor mindenhol terhes nőket és kisbabákat kezdtem látni.” – Chastity P.

Olvass még többet a testvérekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top