Baba

5 dal, ami gyönyörűen mesél az anyaságról

Egy zenész, ha anya, akkor óhatatlanul ír legalább egy dalt a gyerekéhez, gyerekéről vagy a saját érzéseiről a gyerekével kapcsolatban. És milyen jól tették ezek a zenész anyukák, hogy dalban is kifejezték az anyaságról az érzéseiket.

A lista természetesen nem teljes, mert nem öt ilyen dal van, hanem nagyjából tizenkilencmillió-hatszázhuszonhárom, úgyhogy a válogatás teljesen szubjektív. Még csak azt sem mondhatom, hogy ezek a világ legjobb dalai, mert a nyomába sem érnek a Pink Floyd-számok bármelyikének, de azért az anyaság témakörében elég könnyfakasztóak. És ami még ennél is fontosabb: ezek a dalok az anyukákat ünneplik szerte a világon.

1. Adele: Sweetest Devotion

Adele így nyilatkozott erről a dalról: “Ez a dal teljesen a saját gyerekemről szól. Ahogy írtam, rájöttem, hogy a születésével valami sokkal nagyobb történt velem, mint amit szavakba tudnék önteni. Szeretem, hogy most már róla szól az életem.”

2. Alicia Keys (featuring Eve): Speechless

Alicia Keys akkor írta ezt a dalt, amikor megszületett első kisfia 2010-ben. A dalban gyönyörűen megfogalmazza, mennyire hálás a gyermekéért.

3. Lee Ann Womack: I Hope You Dance

A videoklipben Lee Ann Womack a lányaival táncol, amiről később így nyilatkozott: “A dal hatására elgondolkodtam a lányaimról és arról, hogy milyen más korban nőnek fel.”

4. Minnie Riperton: Lovin’ You

Bár a szöveg nem épp anyukás, Minnie Riperton szerint az újszülött lányáról szól, mert szerette volna, ha többet alszik éjszaka, hogy ő a férjével lehessen egy kicsit.

5. Beyoncé: Blue

Beyoncé a lányához írta a dalt, aminek a végén hallani is lehet a totyogó korban lévő Blue Ivy Carter hangját. A dalban megfogalmazta azt a mélységes hálát, ami mindig elönti, amikor a lányára néz.

Hallgass még több csodálatos dalt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top