Sztárok

5 karácsonyi dal, amit még nem hallottál

Ünnepekkor általában lágy dallamok szólnak a legtöbb otthonban, pedig a karácsony meghitt hangulatából is könnyedén lehet rock and roll partit kreálni. Elég végighallgatni az alábbi öt dalt.

1. BOB SEGER – SOCK IT TO ME SANTA

Bob Seger a hatvanas évek közepe óta ismert énekes-gitáros-zongorista és dalszerző, aki karriere kezdetén szívesen dolgozott fel korabeli slágereket. Karácsonyi dalát James Brown egyik klasszikusára, a Papa’s Got a Brand New Bagre hangszerelte.

2. THE KINKS – FATHER CHRISTMAS

Még az is ismeri a Kinkst, aki soha nem hallott róla, köszönhetően a You Really Got Me-nek. A kisebb-nagyobb megszakításokkal 1966 óta aktív zenekar 1978-ban, a Misfits című lemezére írt karácsonyi dalt.

3. BRUCE SPRINGSTEEN – SANTA CLAUS IS COMING TO TOWN

5 karácsonyi dal, amit még nem hallottál

Az amerikai nők egyik kedvenc előadója, akinek egyik klipjében még a Jóbarátokból is ismert Courteney Cox is szerepelt, és aki a 2010-es év egyik legjobban fizetett zenésze volt, még a hetvenes években ültetett át rockba egy karácsonyi klasszikust, melyet azóta is előszeretettel játszik a koncertjein.

4. THE BEATLES – CHRISTMAS TIME IS HERE AGAIN

5 karácsonyi dal, amit még nem hallottál

A Beatles még a hatvanas évek közepén vett fel néhány karácsonyi dalt, de csak harminc évvel később adták ki őket egy válogatáslemezen. A zenekar egyébként idén lenne 55 éves.

5. LEMMY KILMISTER – RUN RUDOLPH RUN

5 karácsonyi dal, amit még nem hallottál

A Motörhead frontembereként ismert Lemmy Kilmister az egykori Nirvana-dobossal, jelenleg a Foo Fighters énekes-gitárosával, Dave Grohllal vett fel egy klasszikus amerikai karácsonyi dalt. Grohl egyébként Paul McCartney legjobb barátja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top