Baba

9 dolog, amit a babákról gondoltam, amíg nem szültem

Csodálatos tévhitekben élünk a legtöbben, mielőtt gyerekünk születne. Aztán, amikor a kezünkben tartjuk a babánkat, jön a nagy megdöbbenés, hogy nagyjából semmi sem úgy van, ahogy mi azt gondoltuk.

1. Otthon lenni a babával olyan lesz, mint egy hosszú vakáció

Nem kell dolgozni menni, micsoda felüdülés. Nem egészen így lett. Persze az nem hiányzott, hogy értekezleteken üljek, és este hétre érjek haza, de megkaptam a napi 20 órás otthoni babás munkát cserébe.

2. Könnyű lesz kimozdulni a babával

Könnyű lenne, ha nem kellene a fél háztartást összecsomagolni hozzá, háromszor átöltöztetni a babát, mielőtt elindulnánk, felkapni a babakocsit a hónom alá… Minden nindzsaképességre szükség van hozzá.

3. Nem lesz szükségem segítségre

Mindenben szükségem lett volna segítségre. Még a segítségemnek is szüksége lett volna segítségre. Napi 24 órában szerettem volna egy asszisztenst magam mellé.

4. A szülés utáni depresszió nem olyan nagy dolog

Kivéve akkor, ha rád talál, és nem tudod, hogy mi bajod van, nem tudod kezelni az érzéseidet, agyonnyom a szomorúság, ami miatt még lelkifurdalásod is van.

9 dolog, amit a babákról gondoltam, amíg nem szültem

5. A fáradtság nem lesz olyan vészes, ahogy a többi anya mondja

Nem, sokkal rosszabb. Az alvásmegvonás konkrétan kínzás.

6. Könnyen visszanyerem az alakomat, amíg itthon vagyok a babával

Nincs rá idő, nincs hozzá energia, és egy porcikám sem akart ugrálni. A huszonhatodik helyre került a fontossági sorrendben, a túlélésért folytatott küzdelemben, hogy milyen az alakom.

7. Természetesen jön belőlem a jó anyaság

Biztos így van valahol, hiszen a gyerekeim egészségesen megúszták a babakort, de folyamatos belső kétely van bennem, hogy jól csinálom-e ezt az egész anyaságot.

8. A szoptatás csodálatos élmény lesz

Egyrészt igen, másrészt nem. Megvoltak a maga buktatói és nehézségei, amik miatt háromnaponta legszívesebben abbahagytam volna.

9. Nem hallgatok majd más anyukákra

Majd azt én tudom, hogyan akarom nevelni a saját gyerekemet. Most már látom, hogy a barátok és a család tanácsai nélkül sokkal nehezebb lett volna a dolgom.

Olvass többet a babákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top