Baba

Tetoválást csináltatott, hogy emlékezhessen elvesztett kisbabájára

Az után, hogy a várandóssága hetedik hetében elvesztette kisbabáját, a 31 éves Joan tetoválást csináltatott. Azt mondja, végül a rajz segített neki átvészelni a legnehezebb pillanatokat.

“A várandósság hetedik hetében jártam, mikor görcsölni kezdtem. Tudtam, hogy ez nem jó jel, ezért azonnal kórházba mentem, ahol megállapították, hogy elvesztettem a babám” – kezdi történetét a 31 éves Joan Bremer. Az amerikai nő elárulta, a vetélést követően három napig feküdt kórházban, ekkor döntötte el, hogy tetoválást csináltat meg nem született gyermeke emlékére. 

“Az életem minden fontos eseményéről készíttettem egy tetoválást a testemre. Bár a babám elvesztése nem kellemes emlék, mindenképpen szerettem volna, ha van valamim, ami emlékeztethet rá.” A fiatal nő hazatérése után kutakodni kezdett az interneten, míg végül megtalálta a tökéletes mintát. “Olyat kerestem, amit később, ha úgy hozza a sors, ki is egészíthetek.”

Tetoválást csináltatott, hogy emlékezhessen elvesztett kisbabájára

A fiatal nő elárulja, nem hitte volna, de épp a tetoválás volt az, ami végül átsegítette a gyász nehezén. “Azzal, hogy elkészíttettem a tetoválást, lehetőségem nyílt beszélni az engem ért veszteségről. Úgy vettem észre, a vetélést vagy épp a babák elvesztését hatalmas csend övezi, az emberek nem szívesen beszélnek erről, mintha csak szégyellnék, hogy ez történt velük.”

Tetoválást csináltatott, hogy emlékezhessen elvesztett kisbabájára

Joan egy percig sem szégyellte a történteket. Sőt! Mint mondja, büszke arra, hogy ha rövid ideig is, de megtapasztalhatta az anyaságot. Épp ezért, miután elkészült a tetoválás, a történetével együtt megosztotta azt a közösségi oldalán is. A fotó szinte azonnal terjedni kezdett, mára pedig több száz hozzászólást kapott. “Elsősorban olyanok írnak, akik hozzám hasonlóan, átélték ezt a traumát, és többen írtak kommentet olyanok is, akik szintén tetoválással emlékeznek elvesztett babájukra.”

 Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top