Baba

Az abortusz napján döntötték el, hogy megtartják Down-szindrómás babájukat

"Mit keresünk mi itt? Menjünk haza, nem ölhetjük meg a gyermekünket" – az apa ezeket mondta közvetlenül a beavatkozás előtt.

“Sosem fogom elfelejteni. Az abortuszra vártunk a férjemmel, és csak ültünk egymás mellett némán, nehéz szívvel – idézte fel élete egyik legnehezebb pillanatát a háromgyermekes ausztrál nő, Claire Martin. – Egyikünk se szólalt meg, aztán Ben, a férjem váratlanul felpattant, megfogta a kezemet és felhúzott magához. Mit keresünk mi itt, ezt kérdezte tőlem, majd közölte velem, hogy nem ölhetjük meg a babánkat.”

Claire a Daily Mail ausztrál kiadásának elmondta, megkönnyebbült férje reakciójától, hiszen legbelül ő is úgy érezte, az abortusz rossz döntés. “Pedig miután a terhesség 15. hetében megtudtuk, hogy a kisfiunk Down-szindrómával fejlődik, hetekig tépelődtünk azon, mi lenne a legjobb megoldás.”

Az abortusz napján döntötték el, hogy megtartják Down-szindrómás babájukat

A Martin házaspár azt mondja, igyekezett megfontolt döntést hozni: megkérdezték minden családtagjukat, a barátaikat, még a távoli ismerőseiket is, hogy ők hogyan döntenének a helyükben. Noha Claire-nek előző házasságából már született két gyermeke, a párnak ez lett volna az első közös gyermeke.

Végül képtelenek voltak rászánni magukat az abortuszra, és teljesen felszabadultak, mikor az utolsó utáni pillanatban végül otthagyták a klinikát. Kisfiuk, Xavier most nyolchetes, de szülei soha semmiért nem cserélnék őt el. “Egy percig se bánom, hogy meggondoltuk magunkat. Nem is értem, egyáltalán hogy juthatott eszünkbe az abortusz. Fogalmam sincs, mitől féltünk akkor” – zárta Claire, majd hozzátette, függetlenül mindentől imádja kisfiát, és büszke arra, hogy az édesanyja lehet.

 Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top