Baba

5 meglepő szüléstörténet, amitől felszalad a szemöldököd

A gyerekszülés kicsit sem kiszámítható dolog, könnyen alakulhat teljesen máshogy, mint azt elképzeltük a terhesség alatt. Minden szüléstörténet egyedi és megismételhetetlen, de vannak köztük olyanok, amelyektől kicsit eláll a szavunk.

1. Szülés 10 000 méter magasban

Az anyuka, aki egy repülőgépen szülte meg második gyermekét. A baba hat héttel a kiírt időpont előtt érkezett, amikor az anyukája épp Los Angelesből repült Seattle felé. Elment a magzatvíz és onnantól már nem volt visszaút. Szerencsére utazott egy orvos is a gépen, aki segített világra hozni a babát, aki a magzatvíz elfolyása után 45 perccel már kint is bújt. A szülés után 15 perccel landolt a gép, az anyát és babáját már várta a mentő, hogy a legközelebbi kórházba szállítsa. Mindenki egészségesen megúszta a szülést.

2. A 4 éves dúla

Emma otthon szülést akart, amikor megindult a szülés, egyedül volt otthon a 4 éves kislányával. Mivel anya minden szülésfelkészítőre magával vitte a gyermekét is, ezért ő 4 éves kora ellenére tudott segíteni neki, nyugodt hangon irányította az anyját: “mélyeket lélegezz és gondolj arra, hogy a tested kinyílik, mint egy virág.” Még az anyukája hátát is megmasszírozta. A baba pár pillanattal az után született meg, hogy apa és a szülésznő hazaértek, úgyhogy anya és 4 éves lánya egyedül csinálták végig az egész vajúdást.

5 meglepő szüléstörténet, amitől felszalad a szemöldököd

3. Csörgőkígyó segített a szülés beindításában

Natalie két héttel a kiírt dátum előtt indult sétára. Elsétált egy kőhalom mellett, ahonnan csörgést hallott. Egy kétméteres csörgőkígyó nézett fel rá a földről, olyan közelről, hogy az anyuka érezte, amint a bokájához ér a kígyó nyelve. Natalie őrült tempóban rohant vissza a házba, ahol beindult szülés, és pár perc múlva már a kórház felé robogtak, csak még megálltak útközben, hogy a férj lefotózhassa a kígyót, aki előcsalogatta a babát anya hasából.

4. Szülés a dugóban

Ez az anyuka Los Angelesben került dugóba, miközben a kórházba igyekezett, mert megindult a szülés. Mivel ez már a harmadik babája volt, ezért sokkal gyorsabban zajlott a vajúdás. Felhívta a szülészorvost, hogy mit tegyen, mert már nagyon közel vannak egymáshoz a fájások. Kiderült, hogy az orvos pár kocsival arrébb ugyanabban a dugóban ült, ráadásul ott volt mellette az anyuka férje is, együtt igyekeztek a szülésre a kórházba. Így aztán a férj és az orvos is segíthetett a kocsiban világra hozni a gyermeket.

5. Császármetszésből hüvelyi szülés

Danielle hüvelyi szülést szeretett volna, de a 38. hétig nem fordult be a baba, ezért a császármetszés mellett döntött az orvosa. A 40. héten, az utolsó vacsorája a műtét előtt egy csípős indiai étel volt, amitől egész éjjel görcsölt a hasa, legalábbis akkor még azt gondolta, hogy csak az indiaitól érezhette rosszul magát. A műtét előtt elmesélte az orvosnak, hogy milyen rossz éjszakája volt, amire az orvos gyanút fogott, és megnézte még utoljára ultrahanggal, mi a helyzet odabenn. Kiderült, hogy a baba megfordult az éjjel, így szükségtelenné vált a császármetszés. Négy napra rá magától megindult a szülés, és hüvelyi úton megszületett a gyermek.

Olvass többet a szülésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top