Baba

Ennek az anyukának a fotója összefoglalja a szülés utáni időszakot

A kialvatlanságtól kezdve, ami az éjszakai etetések közvetlen következménye, egészen addig az őrületig, amikor egy hasfájós babát semmivel sem lehet megnyugtatni, és csendben hullani kezd tőle a hajunk, a szülés utáni időszak nem a gyengéknek való.

Ennek ékes bizonyítéka Esther Anderson, a The Story of This Life blog írójának fotója, amin a tipikus jelenet látható, ami minden anyukával egyszer legalább megesik. Az a bizonyos újszülöttkaki, amivel nem bír el sokszor a legmenőbb pelenka sem, és bőven jut belőle nemcsak a baba, de anya ruhájára is általában. Az anyaságot a maga kendőzetlen valóságában ábrázoló anyák szerencsére egyre hangosabbak az interneten, ezzel is segítve egymást és bizonytalanabb anyatársaikat.

Mert szembe kell néznünk vele: az anyaság nem mindig csupa puszi, ölelés és babamosoly. Néha kifejezetten kakiszagú és hányásos tud lenni, miközben maga alá temet a mosnivaló és semmi másra nem vágynál, mint egy nyolcórás, zavartalan alvásra. A mellek feszülnek, csöpög a tej, bereped a bimbó, közben pedig naponta szembe kell nézned olyan kihívásokkal, amelyekről szülés előtt sejtelmed sem volt, hogy egyáltalán léteznek. Például a robbanós kakikkal, amik ellepik néha a gyerekedet.

Ennek az anyukának a fotója összefoglalja a szülés utáni időszakot

De mindez nem baj, mert ez is a szépsége az anyaságnak egyben. Megtanulod magadról, milyen kreatívan tudsz ismeretlen problémákat megoldani, és rájössz, hogy napi két óra alvással is egész jól el bírsz zörögni. A kifolyt kakik és a szép pillanatok összeolvadnak, és a végén csak jól jövünk ki ebből az egész anyaságból.

Olvass többet az anyaságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top