Baba

17 hónap alatt hordta ki a gyerekét egy nő

Lehet, hogy a kínai nő megdöntötte a leghosszabb ideig tartó emberi terhesség világrekordját.

A Tianpingben élő Wang Shi állítása szerint 2015 februárban esett teherbe, és november közepén kellett volna szülnie, ám amikor az orvosok megvizsgálták, kiderült, hogy a magzata még nem elég fejlett ahhoz, hogy világra jöjjön. 

Ettől kezdve a nő és férje 7-10 naponként jártak vizsgálatra, ám még a terhesség 14. hónapjában sem volt olyan fejlett a magzat, hogy akár császármetszéssel világra segítsék.

“Szégyellem, hogy ilyen hosszú ideig vagyok várandós. Remélem, hogy jövő hónapban világra hozhatom a gyermekemet” – nyilatkozta akkor a nő.

Végül még további 3 hónapot kellett várnia, majd 2016. augusztus 18-án egészséges, 3,8 kilós babának adott életet.

17 hónap alatt hordta ki a gyerekét egy nő

Az orvosok egyelőre vizsgálják, hogy valóban 17 hónapig tartott-e Wang Shi terhessége, és ha igen, akkor mi lehet rá a magyarázat.

A leghosszabb emberi terhesség eddigi világrekordját egy Belulah Hunter nevű nő állított fel 1945-ben, aki 375 nap után szülte meg gyermekét. Ha bebizonyosodik, hogy a kínai nő igazat állít, akkor 517 napos várandósságával ő lesz az új világrekorder.

(odditycentral.com)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top