Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Baba

10 különleges lánynév és jelentésük

Különleges nevet adnál születendő kislányodnak? Tíz lánynevet találtunk és ajánlunk, melyek jelentését is megtudhatod cikkünkből. Melyiket választanád, és melyik illene a leginkább kisbabádhoz?

10 gyönyörű és nagyon különleges, ugyanakkor egyre népszerűbb lánynevet és jelentésüket osztjuk meg veled. Válaszd bármelyiket, kislányod biztosan imádni fogja majd.

1. Az Albertina jelentése

A német eredetű különleges lánynév jelentése ragyogó és fényes. Kezdeményezőek, mégis nőiesek.

2. A Bettina név jelentése

A Bettina valójában az Erzsébet becézéséből, a Betta névből önállósodott egy nőiesítő képzővel. Az Erzsébetre visszavezetve a név héber eredetű, jelentése pedig Isten az én esküvésem. A Bettinák életük során gyakorlatiasak, sikeresek lehetnek.

3. A Bianka női név jelentése

A Bianka a latin és spanyol eredetű Blanka olasz formája. Jelentése szintén csodaszép, hiszen azt jelenti, fényes, ragyogó és tiszta. Ennek a lánynévnek a birtokosai könnyedek, energikusak, imádják a szépet.

4. A Dalma lánynév eredete és jelentése

A rendkívül különleges lánynév Vörösmarty Mihályhoz fűződik. Romantikus költőnk a dal szóból alkotta. Dalos lány lehet a Dalma viselője, aki nem szívesen hoz majd döntéseket.

5. Újabb különleges lánynév, az Emma jelentése

A germán eredetű Emma nagyságot jelent. A nevet viselő lányokra, nőkre igaz lehet az önállóság, a szabadságvágy és a sosem szűnő kíváncsiság.

6. A Karina női név jelentése

A Karina olasz eredetű női név, amely igencsak utal viselője külsejére, hiszen azt jelenti, csinos nő. És valóban: kedvesek, szerethetőek és vonzóak.

7. Ez a jelentése a Liliána lánynévnek

A Liliána név angolszász eredetű, a jelentése pedig liliom. Viselőik valóban olyan csodaszépek, mint a virágok.

8. Ezt jelenti a Noémi

A Noémi héber eredetű női név, jelentése pedig szintén különleges, azt jelenti, gyönyörűségem. A Noémi nevet viselő hölgyek finomak, nőiesek, kedvesek. Környezetükben méltán népszerűek.

9. A Roberta lánynév jelentése

A különleges hangzású, nagyon elegáns női név germán eredetű, jelentése pedig fényes, hírnév. Viselőik biztosan nem maradnak életük során észrevétlenek.

10. És ezt jelenti a Zoé

A Magyar keresztnevek tára szerint a görög eredetű Zoé az egyik legnépszerűbb lánynév manapság. A görög eredetű gyönyörű női név jelentése élet. A Zoék pedig imádják az életet, vidámak, cserfesek, optimisták, nagyon szerethetők.

10 különleges lánynév és jelentésük

Olvass még cikkeket lánynevekről az NLCafén

Címlap

top