Baba

Ha őszinte választ akarsz, kérdezz meg egy gyereket

A gyerekek fájdalmasan őszinték bírnak lenni, de amikor megmondják az arcunkba az igazat, akkor azt valahogy mégis imádjuk. Milyen lenne, ha felnőttként is ilyen őszinték lennénk? Sajnos ezek a mondatok már nem hangoznak olyan cukin egy felnőtt szájából.

1. “Unatkozom.”

Egy nap hányszor bírnád ezt mondani? Valamiért, ha a kis Manci mondja a családi vacsora közben, akkor mindenki nevetni kezd, de ha te nyögnél be egy ilyet, akkor szúrós pillantásokkal jutalmaznának.

2. “Nem eszem meg.”

A gyerekek kedvenc mondata. Lehetőleg a legkínosabb helyzetekben használják, de senki sem tud rájuk igazán haragudni. Felnőttként persze már udvariasan leszuszakolunk pár falatot, ha úgy kívánja az illem, de a gyerekektől nem kívánja ezt senki.

 

3. “Büdös a szád.”

Nincs is annál cukibb, mint mikor egy kis totyogó megszégyeníti a távoli rokont, aki épp össze akarná puszilgatni.

4. “Mehetek játszani?”

Ha unalmassá válik számára a helyzet, simán meg tud menekülni belőle ezzel a mondattal. A legjobban akkor irigyeljük tőle, amikor unalmas meetingen ülünk, és leesik az álmosságtól a fejünk.

5. “Baba van a pocakodban?”

Mind kíváncsiak vagyunk, de inkább nem kérdezünk rá, hátha csak felszedett magára pár kilót a másik. Egy gyerek szájából viszont nem sértő a kérdés.

Ha őszinte választ akarsz, kérdezz meg egy gyereket

6. “Nem tudsz táncolni.”

Olyan fárasztó, amikor a férjed már az ötszázadik alkalommal lép a lábadra. A gyerekek az egyetlenek, akik ebből a helyzetből ki tudnak menekülni az őszinteségükkel.

“Ne énekelj.”

A tini gyereked lehet, hogy már nyolcvanadszorra énekli fájdalmasan hamisan a fülébe ordító zenével együtt a legújabb slágert, amitől a falra mászol, de nem szólsz, mert nem akarsz az amúgy is érzékeny lelkébe gázolni. Bezzeg egy kétéves simán odamegy hozzá, és egy mondattal kikapcsolja.

8. “Olyan furcsa a hajad.”

Épp most voltál fodrásznál? Kerüld el a gyerekeket mindenképp.

9. “Mi van az arcodon?”

Arra a szemölcsre vagy pattanásra az arcodon, amiről meg voltál győződve, hogy senki sem vette észre, pont arra mered nagyra nyílt szemekkel a gyermeked. Ne kövesd a példáját, felnőttektől már nem annyira aranyos, ha rákérdeznek ilyesmire.

10. “Csak ezt hoztad nekem?”

Annyira ártatlan kérdés, igazából nem akarnak semmi rosszat, csak várják az ajándék jobbik felét, mert biztos van még több is ott, ahonnan ez jött. Felrémlik előtted, hogy ugyanezt akartad volna mondani tavaly karácsonykor a fa alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top