Baba

Ilyet még nem láttál: mobilozó édesanyját utánozza a kisbaba

Úgy tűnik, a csöppnyi kislányban igencsak mély nyomot hagyott telefonáló anyukája. Heves kézmozdulatait, de még az arckifejezését is pontosan másolja.

A Youtube-ra a napokban feltöltött videó, amit – mondanunk se kell – alig néhány nap alatt már több százezren láttak, egyszerre nagyon vicces, ugyanakkor mélységesen elszomorító.

Vicces, hiszen mindig mókás látvány egy ilyen korú apróság, ahogy a felnőtteket utánozza. Arról már nem is beszélve, hogy a rövidke felvétel remekül bizonyítja, hogy a gyermekek agya valóban úgy működik, mint a szivacs: eltanulják azt is, amire még csak nem is gondolnánk. Például azt, ahogy telefonálunk.

És bár a felvételt nézve mi is el-elmosolyodtunk, nem tudunk szó nélkül elmenni amellett, hogy ez a kislány tényleg tűpontosan utánozza az anyukáját. Hevesen gesztikulál a kezeivel, grimaszol és néha kiabál is. Vajon hányszor nézte végig édesanyját ebben a helyzetben? Hányszor kellett így látnia, hogy ennyire pontosan le tudja utánozni?

 Szeretnénk azt hinni, hogy a videót készítő felnőttek is elgondolkodnak ezen, és a jövőben igyekeznek majd ennél egy kicsit jobb példát mutatni.

Olvass még többet a gyereknevelésről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top