Baba

3 anyuka meztelen fotója közül csak egyikükét törölte az Instagram

Három édesanya meztelen fotót töltött fel magáról az Instagramra; két kép maradhatott, egyet viszont rövid időn belül töröltek.

“Összegyűjtöttem minden bátorságomat, és feltöltöttem magamról egy meztelen fotót az Instagramra múlt éjjel. Nem kevés bátorság kellett hozzá, de meg akartam tenni, mert annyi nő érzi úgy, hogy valami nem stimmel a testével. Aztán alig telt el 12 óra, az Instagram leszedte a képet, mert  a fotó nem fért bele a közösségi iránymutatásaikba” – írja Alys Gagnon a Daily Telegraph oldalán. 

“Tudjuk, hogy előfordul, amikor az emberek olyan meztelen képeket szeretnének megosztani, ami művészi vagy kreatív, de rengeteg oka van annak, hogy az Instagramon ez nem engedélyezzük” – volt a válasz. 

A döntés persze érthető, de az már kevésbé, hogy a közösségi felületen miért maradhatnak azok az aktok, amelyek semmiben nem különböznek az édesanya fotójától, leszámítva azt az aprócska különbséget, hogy a cenzúrázatlan képeken hírességek láthatók.  

Három anyuka meztelen fotója közül csak egyikükét törölte az Instagram

A fenti fotón Christie Hayes (balra) és Kim Kardashian között az édesanya cenzúrázott fotója látható  

Christie Hayes azért tette fel ezt a képet magáról, mert támogatni szerette volna az egyik terhes barátját, aki rosszul viselte teste átalakulását.

 Kim Kardashian a #liberated vagyis a “felszabadított” címet adta a képnek, ami a meztelen női test szépségét hirdeti 

Az édesanya azért posztolta magáról a képet, mert egy testpozitív kezdeményezés résztvevője, szeretnék megmutatni a nőknek, hogy akkor is boldog és magabiztos lehet valaki, ha a méretei és formái mások. A kampányban kilenc nő – többségük édesanya – vállalta, hogy megosztja a világgal, hogyan tanulta meg elfogadni és szeretni tulajdon testét. 

“Tudom, nem vagyok se színész, se modell, én csak azt szeretném, hogy elismerjék, a rólam készült kép üzenete pontosan ugyanaz, mint Christie-é vagy Kimé. Mindhárman nagyon fontos üzenetet adunk át a nőknek, nőkről. Mindhárman azon dolgozunk, hogy felkaroljuk a nőket, hogy bátorítsuk őket – legyenek épp kövérek, vékonyak, terhesek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top