Baba

Tudományos okból fogjuk a kisbabánkat a bal oldalunkon

Neked is természetesebb a bal karodra ültetni a kisbabád, mint a jobbra? Nem vagy egyedül, a nők nagy része hasonlóan érez – és mindezért az evolúció a felelős!

 A kisgyermekes anyukák nagy része növeszt figyelemre méltó karizmokat a gyereknevelés első pár évében. De neked is feltűnt, hogy mintha csak a bal karodon épülnének az izmok? Hiába próbálod kiegyensúlyozni a dolgot, és minél többet tartani a jobb oldaladon is babád, egyszerűen nem érzed olyan kényelmesnek? 

Tudományos okból fogjuk a kisbabánkat a bal oldalunkon

 A nők 70-85%-a tökéletesen tud azonosulni a problémáddal. Egy, a Nature Ecology and Evoluiton szakfolyóiratban frissen megjelent tanulmány pedig utána is járt a kérdésnek. Kutatásaikból kiderült, hogy az emberek evolúciós okból tartják a bal oldalukon a kicsinyeiket. A jobb agyfélteke így szabadabban működik, és képes feldolgozni az érkező információkat és érzéseket. Azzal, ha csemeténket a bal karunkban tartjuk, az anya-gyermek kapcsolatot is szorosabbra fűzhetjük, hiszen az agyunk jobb felével gyorsabban és könnyebben ismerhetjük fel és reagálhatunk a baba mozzanataira. 

Szóval ha szeretnéd, hogy a jobb oldalad se satnyuljon el, inkább végy egy súlyos táskát, de a picit tartsd a bal karodban – a szoros érzelmi kötődés miatt megéri!

 Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top