Baba

5 dolog, amiért ne legyen bűntudatod terhesen

Annyi tanács hangzik el, amikor terhes vagy, könnyen azt érezheted tőle, hogy valamit rosszul csinálsz. Nyugalom, nem kell olyan véresen komolyan venni mindent, például az alábbi öt dologban nyugodt szívvel elengedheted a bűntudatot terhesen.

1. Gyorsételt eszel

Miközben persze igyekszel egészségesen étkezni, mert az a legjobb neked és a babádnak, nem a világ vége, ha néha beosonsz egy gyorsétterembe, mert úgy érzed, hogy menten enned kell egy hamburgert. Nem leszel borzasztó anya attól, ha néha még egy pár kocka csokit is megengedsz magadnak vagy iszol egy finom tejeskávét.

2. Felkapod a vizet

Amikor egy kis emberi lény szó szerint a te életerődből táplálkozik, akkor nem szokatlan, hogy elveszted a fejed néha. Előfordulhat, hogy ingerlékenyebb vagy, felkapod a vizet, és leordítod a környezetedben lévők haját. Ne ostorozd magad miatta, akik szeretnek, így is fognak szeretni, és a terhesség után elmúlik rólad az idegbetegség.

5 dolog, amiért ne legyen bűntudatod terhesen

3. Nem tornázol

Az egészséged természetesen nagyon fontos, de ha nem bírod rávenni magad, hogy kismamatornára járj, akkor ne erőltesd túlságosan. Sok várandós nő érzi túl fáradtnak magát a tornához, főleg, ha terhesség alatt teljes gőzzel dolgoznak, vagy van már egy gyermekük mellette. Ha nem tornázol, az nem azt jelenti, hogy lusta vagy, egyszerűen csak próbálod túlélni a terhességgel járó testi változásokat ép ésszel.

4. Nincs tökéletes terhes pocakod

A közösségi oldalak nagy terhet raktak a várandós nők vállára az összes pinterestes babaszobával és modell kismamával. Úgy érezheted a sok tökéletes terhes has láttán, hogy a tiéddel valami nincs rendben, nem úgy áll, nem úgy gömbölyödik és különben is, elkezdett csíkosodni. Ahány nő, annyiféle terhes pocak létezik, úgyhogy ezen ne izgasd magad.

5. Utálod a terhességet

A terhességet nem illik utálni, kifelé azt kell mutatni, hogy minden csodálatos és kilenc hónapon keresztül három méterrel a föld fölött lebegsz a boldogságtól. Pedig az, hogy feltétel nélkül szereted a gyerekedet, nem egyenlő azzal, hogy szeretsz terhes lenni. Lehet, hogy már eleged van a reggeli rosszullétekből, nehezen viseled, hogy megváltozik a tested, vagy egyszerűen utálod, hogy nem bírsz egyik oldaladról a másikra fordulni normálisan éjszaka a nagy hasadtól. És ez teljesen rendben van. Ne hagyd, hogy az elvárások rossz érzéseket keltsenek benned, nincs veled semmi baj, ha nem röpködsz a nap 24 órájában attól, hogy gyermeket vársz.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top