Baba

Egy friss kutatás szerint okosabbak az elsőszülött gyerekek

Egy friss egyetemi kutatás eredményei bebizonyították, hogy az idősebb testvérek jobban teljesítenek a kisebbeknél – az okot pedig talán nem is olyan nehéz kitalálni.

Az Edinburgh-i Egyetem és a Sydney-i Egyetem közös kutatása megoldani látszik az évek óta húzódó testvéri vitát: szerintük ugyanis egyértelműen az idősebbek az okosabbak. Ehhez az amerikai statisztikai hivatal adatait vették alapul 0-tól 14 éves korig, kétévente vizsgálva a gyerekeket (kategóriánként 5000 gyerek adatával) a hatalmas gyűjtésből pedig kirajzolódott, hogy az idősebb gyerekek még akkor is magasabb pontot érnek el az IQ-teszteken, mint kisebb testvéreik, ha mindössze egy év korkülönbség van a tesók között.

Egy friss kutatás szerint okosabbak az elsőszülött gyerekek 

A kutatók szerint a jelenség mögött az húzódhat, hogy az elsőszülöttekkel még több stimuláló foglalkozást végeznek a szülők, míg a második gyerek érkezésekor a felnőttek már nem tudnak annyira odafigyelni a rendszeres mesélésre, fejlesztő játékra, foglalkozásra. Rossz hír a kisebb testvéreknek, de cserébe úgyis mindig őket tartják aranyosabbnak!

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top