Baba

Te mit teszel a gyereked egészségéért? – Praktikák nagyvárosi anyáknak

Minden anyuka a legjobbat szeretné a porontyának, de ha nagyvárosban élsz, más dolgokra kell figyelned, mint vidéken. Ezt a 3 tippet érdemes megfogadnod, ha a belvárosban neveled a csemetédet!

Odafigyelsz a gyereked étkezésére, sportolni is jár, és mindenből a tőled telhető legjobbat akarod neki adni? Ha nagyvárosban élsz, a következő dolgokra fordíts nagyobb figyelmet!

Te mit teszel a gyereked egészségéért? – Praktikák nagyvárosi anyáknak

 

Mozgás

A mozgás és a sport rendkívül fontos már kisgyerekkorban is, de a nagyvárosban nem mindegy, hogy milyen mozgásformát választasz a gyerekednek. Vedd figyelembe az egyéni kompetenciáit és azt, hogy mihez van kedve, de lényeges, hogy ha például nincs alkalmas, tiszta levegőjű hely, ahol futhatna, vagy biciklizhetne, válaszd inkább az úszást, vagy olyan sportot, amit teremben végezhet. A lényeg, hogy mozgás és sport közben ne szmoggal telítődjön a gyereked tüdeje, és mindig jól szellőző és jó nedvszívó képességű ruhában sportoljon!

Étkezés

A sok friss zöldség és gyümölcs rendkívül fontos a fejlődő szervezet számára, és nekünk, felnőtteknek is nélkülözhetetlen. De ügyelj arra, hogy honnan szerzed be a csemetéd kedvenc gyümölcsét, és az ebéd alapanyagait, mert az út mentén ugyan csábító lehetnek a színes standok kínálata, de a benzingőz biztos, hogy nem tesz jót egyetlen élelmiszernek sem. Járj piacra, csarnokba, és olyan helyről szerezd be az étkezéshez, főzéshez valókat, amit megbízhatónak ítélsz meg.

Te mit teszel a gyereked egészségéért? – Praktikák nagyvárosi anyáknak

 

Készségfejlesztés

Mivel a nagyvárosokban nagyobb az esély arra, hogy a csemetéd a tévé vagy az internet előtt ragadjon, ezért jobb, ha odafigyelsz arra, hogy mivel tölti a szabadidejét. Számos jó készségfejlesztő program létezik, és tény, hogy a tanulás is könnyebben mehet a segítségükkel, de fontos, hogy friss levegőn is legyen, és társaságba, közösségbe is járjon a gyereked. Éppen ezért igyekezz megtalálni az egyensúlyt a társas tevékenységek, valamint az otthoni játék között, és válassz olyan korához illő készségfejlesztő játékokat, amik kimozdítják a számítógép elől!

Te mit teszel a gyereked egészségéért? – Praktikák nagyvárosi anyáknak

 

Olvass többet az anyaságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top