Baba

3 kistestvére született a nyíregyházi fehér oroszlánnak

Már önmagában Kókusz, a kis fehér oroszlán születése is szenzáció volt, most három kistestvérrel gyarapodott a Nyíregyházi Állatpark állománya. Hogy ez világszenzáció, mondanunk sem kell.

Már önmagában az is óriási szenzáció volt, amikor Kókusz alig több mint fél évvel ezelőtt napvilágot látott Nyíregyházán. Alighogy megszületett, máris világhírű lett a kis fehér oroszlán.

Senki sem gondolta akkor, hogy Kókusz érkezését hamarosan három kis fehér oroszlán követi, ráadásul ilyen gyorsan. Márpedig ez történt, hármas ikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban.

A kicsik már két hónaposak, Kókusszal ellentétben édesanyjuk tudja őket szoptatni, így szerencsére nincs szükségük gondozóik segítségére.

Óriási esemény, hogy Nyíregyházán ismét szaporodott a fehér oroszlánok állománya, hiszen a világ állatkertjeiben és rezervátumaiban mindössze alig ötszáz példányuk él – írja a Szabolcsihír.hu.

Kókusz után három másik fehér kisoroszlán született Nyíregyházán

Már meg lehet nézni a fehér oroszlánokat az állatparkban

Apjukkal játszanak a Nyíregyházi Állatpark hármas ikrek fehér oroszlánjai
Apjukkal játszanak a Nyíregyházi Állatpark hármas ikrek fehér oroszlánjai (fotó: Balázs Attila – MTI)
Anyjuk épp rendre tanítja hármas ikreit
Anyjuk épp rendre tanítja a hármas ikreket (fotó: Balázs Attila – MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top