Szabadidő

Épp csak megszületett, máris világhírű a nyíregyházi fehér kisoroszlán

Az egyik legnagyobb és legnépszerűbb amerikai híroldal is beszámolt a Nyíregyházi Állatpark fehér kisoroszlánjának születéséről. Mindez csöppet sem meglepő, hiszen nagyon ritka és különleges esemény történt hazánkba. Kitaláljátok, melyik portál tette világhírűvé a csöppséget?

Ha nem, akkor segítünk. Az amerikai NBC News videóját Facebookon osztotta meg, és számolt be a világban is ritkaságnak számító örömteli eseményről. És ahogyan az kísérő szövegben olvasható: “Imádni való fehér oroszlánkölyök született az egyik magyar állatkertben“. És, hogy mekkora jelentőségű eset, jól példázz a következő szöveg: Nagyjából 500 fehér oroszlán él a világ állatkertjeiben és a nemzeti parkokban.

Az újszülött kisoroszlán egészséges, gondozói ugyanakkor négyhetes koráig nem mehetnek a közelébe. Így csak akkor derülhet ki, hogy a Nyíregyházi Állatpark kis jövevénye kisfiú avagy kislány-e. A kicsi fehér oroszlán most még elválaszthatatlan édesanyjától.

Az NBC News videóját máris közel másfél millióan látták, így a nyíregyházi fehér oroszlán egycsapásra világhírű lett. És annyira cuki, hogy órákon át nézegetnénk a róla készült videót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top