Baba

Ezekben az országokban sírnak legtöbbet a babák

Egy új kutatás szerint Angliában, Kanadában és Olaszországban többet sírnak a babák, mint a világ többi országában. A legkevesebbet pedig a dán és japán babák hullatják a könnyeiket.

A tanulmányban összehasonlították sírás szempontjából a hasfájós babákat – akik 3 óránál többet sírnak egy nap – életük első 12 hetében, különböző országokban. Már az első héten hatalmas különbségeket fedeztek fel a babák között. Mintegy 8700 babát vontak be a kutatásba, hogy meghatározzák, mennyire gyakori a hasfájás a babáknál.

Ezekben az országokban sírnak legtöbbet a babák

Angliában az egy- és kéthetes babák 28 százalékára volt jellemző a hasfájás, míg Kanadában a három- és négyhetes babáknál jelentkezett 34,1 százalékban. A tanulmányban azt is találták, hogy Dániában a hasfájós időszak az ötödik és hatodik héten jellemző a legalacsonyabb, 25,1 százalékban.

A kutatást azért végezték, mert egy ilyen sírástáblázat segítené az egészségügyben dolgozók munkáját, hogy normál határon belül van-e a babák sírása, vagy adott esetben szükség van esetleg kivizsgálásra.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top