Baba

Így néz ki az anya hasa pár órával császármetszés után

Az anyuka azért mutatta meg a császármetszés után a hegét, hogy felhívja a figyelmet, mennyire nem a könnyű út egy nőnek, ha műtéttel kell világra hozni a gyermekét.

Olivia White ausztrál blogger képe terjedt el az Instagramon, amin a saját császárhegét mutatta meg a nagyvilágnak. Azoknak akart üzenni ezzel a képpel, akik azt gondolják, hogy a szülés könnyebbik útja a császármetszés, mert semmi könnyű nincs abban, hogy egy 10 centis vágást kap az anya, és feldúlják a belső szerveit, hogy hozzáférjenek a babához.

“Tudom, hogy talán nem ez a legjobb kép rólam, de ki ne csinálna szelfit pár órával a szülés után, hogy mindenki lássa, ahogy felvágtak, és kibányásztak belőlem egy új emberi lényt. Így néz ki a valóságban egy nő pár órával császármetszés után. Mindenkinek üzenném, aki azt hiszi, hogy ez a szülés könnyebbik módja, hogy olyan érzés, mintha egy cápa lennék, akinek felvágták a hasát, hogy kiszedjék belőle a reggelire megevett szörfös testrészeit. Aztán összevarrnak egy damillal, miközben a szerveim meg akarnak szökni.

Persze minden csodálatos egészen addig, míg hat az érzéstelenítő, de aztán olyan érzés, mintha elgázolt volna egy busz, ami még vissza is tolatott, csak hogy biztos legyen benne, hogy nem tévesztette el a gázolást előszörre. Nagyjából biztos vagy benne, hogy élsz (közben azt kívánod, bár meghalnál). És tudod, hogy a hasad sokkal lassabban fog visszahúzódni, úgyhogy felkészülsz, hogy jó ideig úgy fogsz kinézni, mint egy kenguru. De mindezek ellenére sem változtatnék rajta, mert máshogy nem tudtam volna megszülni a gyermekeimet, a császármetszés nélkül most nem lennének nekem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top