Baba

Nem engedik be az érettségi bálra, mert terhes

A szigorú, keresztény gimnázium vezetése úgy gondolja, erkölcstelen tette miatt meg kell büntetni a 18 éves lányt. Szülei kárpótlásul saját bankettet szerveznek neki.

A 18 éves Maddi Runkles esete hatalmas vihart kavart az Egyesült Államokban. A fiatal lányt ugyanis, aki egy marylandi, szigorú, keresztény gimnázium, a Haritage Academy diákja, az iskola vezetése nemes egyszerűséggel kitiltotta a végzős bálról. Arra hivatkozva tették ezt, hogy szerintük Maddi bűnt követett el, mikor teherbe esett.

A félreértések elkerülése érdekében elmondjuk, az iskola vezetése nem azért sújtja büntetéssel Maddit, mert terhes. Azért büntetjük, mert erkölcstelen. A bűnét hónapokkal ezelőtt követte el, mikor házasság előtt szexuális kapcsolatot létesített valakivel” – áll az iskola által kiadott közleményben, amiben az igazgató tagadta, hogy kegyetlen, kőszívű ember lenne.

Őt és az iskola vezetőségének többi tagját ugyanis a Twitteren többen is ezekkel a jelzőkkel illették a döntés után. Leginkább a végzős diákok és a szüleik keltek ki a döntés ellen, szerintük egy keresztény intézményben elfogadhatatlan, hogy valakit kirekesszenek azért, mert gyermeket vár – írja a BBC.

Nem engedik be az érettségi bálra, mert terhes

Az ügyben megszólaltak Maddi szülei is, akik elfogadhatatlannak tartják a döntést, majd hozzátették, a kőszívű iskolavezetés teljesen tönkreteszi lányuk utolsó évét. Hozzátették, hogy valamelyest enyhítsék a megaláztatásait, a hivatalos ceremónia másnapján saját szervezésű bankettet tartanak lányuk tiszteletére.

Maddi egyébként korábban elárulta, amikor megtudta, hogy terhes, egy villanásnyi időre megfordult a fejében az abortusz gondolata, ám végül mégis úgy döntött, hogy megtartja, megszüli gyermekét, egy kisfiút. Az apa kilétét még szülei előtt sem fedte fel, csak annyit árult el róla, hogy nem a Heritage Academy diákja.

A fiatal lány a szülés után a családja otthonában marad, és szülei segítségével neveli majd gyermekét.

Olvass még többet a tiniterhességről az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top