Baba

Hatvan csecsemőt ölhetett meg a halált osztó ápoló

Elítéltek szerdán Texasban egy volt ápolót, akiről bizonyítható, hogy még a nyolcvanas években megölt egy kétéves gyereket. Ugyanakkor a 66 éves nő kezéhez ennél is több vér tapad: úgy sejtik, hogy korábban akár hatvan csecsemőt gyilkolhatott meg.

Genene Jones neve már nem ismeretlen az amerikai sajtó számára. A hírhedt nővérről eddig kétszer bizonyították be, hogy csecsemőket ölt, most azonban újabb gyilkosságokról derült ki, hogy azokat is ő követte el évtizedekkel ezelőtt.

Bebizonyították, hogy 1981 szeptemberében megölte a kétéves Rosemary Vegát. Aztán a múlt hónapban újabb vádpont lett, hogy még ugyanabban az évben egy 11 hónapos csecsemőnek, Joshua Sawyernek is elvette az életét.  Ez utóbbi gyilkosság esetében Genene Jones a Bexar Megyei Kórházban dolgozott ápolóként a gyermekosztály intenzív részlegén, és mint kiderült, Dilentint injekciózott be a babának. Ez egy antiepileptikum, erős görcsgátló hatású, stabilizáló hatást fejt ki a központi és a környéki idegek membránjaira, de a kisgyerek szervezetében méregként hatott.

Hatvan csecsemőt ölhetett meg a halált osztó ápoló

Ezzel már négyre nőtt azoknak a gyilkosságoknak a száma, amelyeket bizonyíthatóan ő követett el. A nőt már 1984-ben 99 évre ítélték egy 15 hónapos gyerek meggyilkolásáért, és még ugyanebben az évben egy négyhetes baba megöléséért is elítélték.

Nemcsak ezekben az esetekben gyilkolhatott azonban az ápoló, állítólag akár 60 gyereket is hasonló módon ölhetett meg a nő. Az ügyész szerint ugyanis abban az időben, amikor Jones volt beosztva, kimagaslóan sok gyerek halt meg az osztályon.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top