nlc.hu
Baba

Halálra verte a féltestvérét, 4 és fél évet kapott

Halálra verte a rábízott, 3 éves féltestvérét, mert idegesítette, hogy folyton sírt

A szülők képtelenek megbocsátani a fiúnak.
megvert kislány

Négy és fél évet kell a fiatalkorúak börtönében ülnie annak a vámospércsi fiúnak, aki halálra verte a rábízott féltestvérét, a 3 éves Anasztáziát – számolt be az RTL Híradó. Az eset még 2021 októberében történt. A szülők dolgozni mentek, ezért otthonukban – az akkor 14 éves fiúra – bízták rá az áldozatot és a másfél éves kisfiukat, akik a kamasz apjának új kapcsolatából születtek.

A kislány folyamatosan a szülei után sírt, ez pedig felidegesítette a bátyját, ezért verte meg. A vád szerint többször ököllel hasba verte a kishúgát, aki az ütés erejétől a kályhának esett. Abbahagyta a sírást, a bátyja az ágyra fektette, majd kiment cigizni. Mikor visszajött, látta, hogy a kislány nem mozdul. A szomszédba szaladt  át segítségért, de már késő volt.

A bántalmazó kamasz elsőfokon 4 év börtönt kapott. A másodfokú bíróság végül szigorúbb büntetést hozott: 4 és fél évre súlyosbították az ítéletet. Ebbe viszont beszámítják, hogy a fiú 2 és fél éve már letartóztatásban ül. A bíró szerint nem akarta megölni a kishúgát.

A szülők szerint enyhe ítélet született. Bevallották, ugyan többször is kereste őket a fiú, képtelenek megbocsátani neki.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top