Baba

A tudomány szerint az egy bizonyos hónapban született gyerekek okosabbak a többinél

Az adott évfolyam legidősebbjének lenni előnyöket jelent a gyerek számára az iskolában. Egy amerikai tanulmány szerint éppen ezért, ha egy bizonyos hónapban születik a baba, akkor a későbbiekben ő jobban fog járni intelligencia szempontjából, mint a többiek.

A National Bureau of Economic Research című szaklapban publikált amerikai tanulmány szerint a kutatók különböző hónapokban született, 6 és 15 éves kor közötti iskolásokat vizsgáltak Floridában. Szám szerint több mint 1,2 millió diák kognitív fejlődését regisztrálták. Azt vették észre, hogy azok a gyerekek, akik szeptemberi születésűek voltak, és ezzel az adott évfolyam legidősebbjeinek számítottak (mint nálunk az évvesztesek), magasabb pontszámot értek el a tesztek során, mint mondjuk az augusztusban született gyerekek, akik az amerikai iskolákban a legfiatalabbak egy adott évfolyamban.

A szeptemberieknek több esélyük volt így arra is, hogy később jobb iskolákba menjenek továbbtanulni, amivel aztán a legtöbb esetben az intelligencia is egyenesen arányban növekedett. A kutatók szerint ráadásul az idősebbnek számító, tehát szeptemberi gyerekek esetében a későbbi bűncselekmények elkövetése is kisebb valószínűségű volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top