Baba

Megható képek: rákbeteg gyerekeknek segítenek ingyenes fotózással

A The Gold Hope Project célja, hogy egy kis örömöt csempésszen azoknak a családoknak az életébe, ahol a gyermek rákkal küzd.

Cynthia Dawson indította el azt a nonprofit szervezetet, amiben profi fotósokat köt össze rákbeteg és ráktúlélő gyermekekkel, hogy ingyenes fotózást ajándékozzanak nekik. A saját lánya adta neki a projektre az ötletet, Avánál ugyanis 11 hónapos korában agyrákot diagnosztizáltak. A fájdalmas időszak alatt rengeteg ember állt a Dawson család mellett, többek között egy profi fotós is. Az anyuka így nyilatkozott erről:

A fotós gyönyörű képeket készített Aváról, aki alig egy hónappal a fotózás után elhunyt. Ava végig nevetgélt és énekelt a fotózás közben, és a csillámmal játszott. Egy röpke pillanatig nem egy beteg gyerek volt, akinek gyógyíthatatlan betegsége van, hanem egy boldog ötéves kislány.

Most, Ava halála után öt évvel ezek a fotók óriási jelentőséggel bírnak a család számára. A The Gold Hope Project eddig 355 rákbeteg kisgyereket kötött össze fotósokkal, akik szívet melengető képeket készítettek a kis harcosokról.

Ava

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top