Baba

Együtt táncol a szülésre készülő kismama és dokija, hogy beinduljon a szülés

Ha vajúdás közben belép a kórterembe az orvos, az vagy azt jelenti, hogy indul a szülés, vagy egy újabb állapotfelmérés következik. De hogy táncolni fogsz, arról nem szól a fáma.

Nemrég a Facebookon tettek közzé egy videót, ami pillanatokon belül elterjedt, számos lájkot és megosztást eredményezve. Dr. Fernando Guedes szülészorvos táncolni hívta vajúdó páciensét, Camila Rochát azért, hogy beinduljon a szülés. Orvos és kismama egymás mellett végeztek különböző csípőmozdulatokat, guggolást, karmozgást, hip-hopos táncmozdulatokat, miközben végignevették a folyamatot. 

Guedes posztjában kifejtette, hogy a több mozdulatból álló táncsor csökkenti a stresszt, viszont serkenti és meggyorsítja a vajúdási folyamatot, illetve az anyukák nagyobb eséllyel képesek vaginálisan megszülni gyermeküket.

A tánchoz Rocha választotta a zenét, és orvosával együtt dolgozták ki a koreográfiát. A jó hangulatú és vicces táncikálás pedig meghozta eredményét: Rocha természetes úton adott életet babájának. 

Cafemom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top