Baba

A nyers valóság: az anya mellének 8 stádiuma

Egyszer rég elég jó melleink voltak, időszámításunk, azaz a gyerekek születése előtt. Aztán jött a terhesség, szülés, szoptatás, és a következő 8 változáson estek át azok a szegény mellek.

1. A terhes mellbimbók okozta sokk
Az első, amit észreveszel terhesség alatt, hogy nemcsak a melleid, de a mellbimbóid is megváltoznak: hatalmas, sötét udvaruk lesz. A fejedben felsikít egy hang: „Mi a túró ez?” De teljesen normális jelenség, a terhességi hormonok teszik ezt veled.

2. Nézheted, de ne érj hozzá
Amint túltetted magad a sokkoló mellbimbókon, már majdnem örülni kezdenél annak, hogy megnőtt két számmal a mellméreted, és fantasztikus dekoltázsod lett, ám ráébredsz, hogy olyan érzékenyek lettek a melleid, hogy már az is borzasztó érzés, ha csak a melltartó ér hozzájuk, nemhogy a férjed.

3. A szoptatás csatatere
Senki sem figyelmeztet előre, hogy a szoptatás milyen fájdalmas is lehet. Mert ha nem jól teszed mellre a babát, ha túl sokáig szoptatod, ha ráharap az ínyével, az mind sérülésekhez vezethet. Vérezni kezdhet a mellbimbód, és az egész szoptatás olyanná válik, mint egy masszív mészárlás utáni csatatér.

4. A szupervumen mellek
Ahogy megoldódnak a szoptatás kezdeti nehézségei, begyógyulnak a sebek, ráébredsz, hogy nem is olyan rossz dolog ez, hiszen a melleid sokkal nagyobbak és teltebbek, mint eddig bármikor. Kihúzod magad, és büszkén viseled a melleidet.

5. Lenyűgöző, de néha furcsa mellek
Lenyűgöző, hogy milyen formás, de néha eljátssza azt, hogy a két mell különböző méretet ölt magára, a mellbimbók pedig megnyúlnak, sőt közvetlenül egy-egy szoptatás után egészen elvesztik mellbimbójellegüket.

6. Érzelmileg instabil mellek
A gyerek sír? A melleid annyira empatikusak, hogy egyből folyatni kezdik magukból az anyatejet, mintha ez lenne a világ összes problémájára a megoldás.

7. A felrobbanó mellek
Amikor ritkítani akarod a szoptatást, mert már szilárd ételen él a gyermek, a melleid pedig még nem álltak át, és ugyanannyi tejet termelnek, amitől úgy érzed, menten felrobbannak.

8. Laposodó, felpuhult mellek
Ó, igen, amikor vége van a szoptatásnak, és úgy néznek ki a melleid, mint a kissé leeresztett lufik. Ne keseredj el miatta, viseld büszkén, mert annak a jele, hogy életet hoztál a világra, és a testedből tápláltad a gyermekedet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top