Baba

Veszélyes bébiételt vont ki a forgalomból a dm – fotó

Klórszennyezés miatt visszahívja az epres-almás-málnás ízesítésű, sajátmárkás bébiételét dm. A termékeket az üzletlánc visszaveszi.

Klórtartalmú tisztítószer-maradvány jelenléte miatt visszahívta Babylove bio eper-málna-alma (babylove Erdbeere & Himbeere in Apfel) gyümölcsös sajátmárkás bébiételét a dm üzletlánc – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A bébiételben egy német ellenőrzés alatt mutatták ki a klórtartalmú tisztítószer maradványait, a szennyezésről és a termékvisszahívásról a dm és az uniós riasztási rendszer (RASFF) szinte egy időben tájékoztatta a Nébihet. Úgy tudni, a kifogásolt termékből Magyarországon kívül Ausztriába, Csehországba, Horvátországba, Németországba és Szlovákiába szállítottak.

A Nébih külön felhívja a figyelmet arra, hogy a lenti azonosítókkal rendelkező, forgalomból kivont bébiételt nem szabad gyermekeknek adni!

A visszavont bébiétel adatai:

  • A termék megnevezése: „Babylove bio gy. 4 hó 190g eper-málna-alma üveges bébiétel” („Erdbeere & Himbeere in Apfel”, 4 hónapos kortól)
  • Kiszerelés: 190 g
  • Minőségmegőrzési idő: 05.07.2019
  • Tételszám: LB 186
  • RASFF referenciaszám: 2018.0066

A termékvisszahívásban érintett bébiételeket a dm üzletei visszaveszik.

A klór

A klórvegyület (klorát) elsősorban az előállítás során felhasznált klóros víz következményeként fordulhat elő az élelmiszerekben. Ez az emberi testben a vér oxigénfelvevő képességét csökkenti, és hosszú távon megakadályozhatja a jód beépülését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top