Baba

Tiniként majdnem megerőszakoltak, ezért az ovis lányaimnak önvédelmi sportra kell járniuk

Veronika komoly traumán esett át 15 éves korában, aminek máig érzi a nyomait magán. Például ezért járatja a 4 és 6 éves lányát önvédelmi edzésre.

Amikor 15 éves voltam, már egyedül jártam iskolába, mint minden gimnazista, húsz éve még nem volt ennyire sok félnivalójuk a szülőknek, mint ma, legalábbis az én szüleim azt gondolták, hogy nincs mitől félteni a nagylányukat, ha edzés után este 8-kor egyedül kell hazamennie. Úgyhogy szépen magam baktattam az utcán hazafelé egy téli estén, nyakig felöltözve úszás után, még azt is csodálom, hogy egyáltalán kiszúrták, hogy lányból vagyok, mert annyira fiús alkatom volt, hozzá pedig sima farmer-télikabát kombinációban mentem az utcán, a sapkát jól a fejembe húzva. Zenét hallgattam, így nem is hallottam meg, hogy követnek. Jó környéken laktunk Budán, eszembe sem jutott soha, hogy nekem bármi bajom eshetne, ha este megyek hazafelé.

Aztán ezen az estén mégis lett bajom, két férfi követett és elkaptak, mielőtt még a kapunkhoz értem volna.

Olyan mély, elemi megdöbbenés volt, hogy leírni sem lehet. Képzeld magad a helyzetbe, ahogy mész az utcán, szól a füledben a zenéd, el vagy merülve a gondolataidban, épp azon tűnődsz, mit fogsz enni vacsorára, és akkor elkapják a karodat, és a falhoz vágnak. Az egyik pasi odaszorított a falhoz, a másik elkezdte lerángatni rólam a nadrágomat, nekem meg hirtelen nem jött ki hang a torkomon, teljesen lefagytam.

Szerencsére csak pár másodpercig tartott ez a dermedtség, amíg eljutott az agyamig, hogy mit akarnak ezek tőlem, hogy meg akarnak erőszakolni, akkor aztán elkezdtem üvölteni, rúgni, harapni, amit csak értem. Bár nem voltam egy nagyon erős kamasz, de a sport megtette a hatását, legalább kicsit lelassítottam őket azzal, hogy védekezniük kellett, és mázlimra pont akkor fordult be a sarkon egy házaspár, akik odakiabáltak, a férj futni kezdett felénk, amire a két pasi megijedt és elszaladt.

Én meg ott álltam a mínusz tízben, félig leráncigált nadrággal, reszketve a sokktól, és alig tudtam megszólalni.

A férfi meg a nő annyira rendes volt, hogy hazakísértek, fel a lakásunkig és elmesélték anyukáméknak is, hogy mit láttak, hogy majdnem erőszak történt. Onnantól kezdve nem tettem ki a lábam egyedül sötétedés után, apukám inkább vitt autóval mindenhova, annyira rettegtem. Ennek az egésznek pedig az lett az eredménye, hogy extrán féltem a lányaimat.

Most 4 és 6 éves a két kislányom, akiknél természetesen még fel sem merül, hogy egyedül járjanak bárhová, de már készítem fel őket arra, hogy majd tizenév múlva meg tudják védeni magukat, ha veszélyes, erőszakos helyzetbe kerülnének. A férjem szerint túlzásba esem, amiért Krav Magára járatom őket, pedig szerintem ez az egyik legjobb önvédelmi sport, amivel a legnagyobb biztonságban tudhatom őket. Igaz, hogy elvileg csak 6 éves kortól lehetne itt a közeli teremben beíratni a gyerekeket, de azért bekönyörögtem a 4 éves kislányomat is az edzésekre, hogy minél előbb tanulja meg, hogyan védje meg magát. Mire kamaszok lesznek, már gondolkodás nélkül tudnak majd cselekedni, ha bárki rájuk támadna, nekem ennyi a célom. Lehet, hogy túlzásba viszem és túlaggódom a dolgot, de semmiképpen sem akarom, hogy átéljék valaha, amit nekem kellett átélnem azon az estén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top