Baba

Két orvos sem vette észre az anya méhen kívüli terhességét

Két különböző orvos is hazaküldte a terhesség elején lévő nőt, miután az anya vérzéssel és hasgörccsel fordult hozzájuk. Azt mondták, hogy nincsen semmi baj. Pár napra rá a nő a kórház ügyeletén kötött ki, kiderült, hogy méhen kívüli terhessége van, de ezt addig senki nem vette észre.

Egy borsodi nő a Facebookon osztotta meg történetét, miszerint hiába jelezte két különböző nőgyógyásznak is, hogy valami nem stimmel a terhességével, egyikőjük sem talált problémát. A nőt megkereste a Blikk is, és a lapnak azt mondta az anya, hogy a pozitív terhességi teszt után pár nappal már jelentkeztek a baljós tünetek. 

A nő vérezni kezdett, azonnal orvoshoz fordult. Az első nőgyógyász azzal küldte haza a kismamát, hogy csak akkor menjen vissza, ha baj van, ha meg eleve nem szeretne gyereket, akkor védekeznie kellett volna. Mivel a terhes nő panaszai nem enyhültek, ismét orvoshoz ment, de ekkor már egy másikat keresett fel. „Pár napon belül elmúlnak a panaszaim – ezt mondták, néhány nappal később mégis annyira begörcsöltem, hogy az ügyeletet kellett hívnunk” – fogalmaz a névtelenséget kérő nő.

A kórházban, vizsgálatok után derült csak ki, hogy a nőnek belső vérzése van, amit méhen kívüli terhesség okoz. Azonnal meg is műtötték, kivették az egyik petevezetékét, és a méh helyett a vezetékben növekedő, 10-11 hetes embriót. Kiderült, hogy az embrió növekedése elszakította a petevezetéket, s ennek következtében egy liter vér került az anya hasába. Az ügyvéd szerint a nő akár bele is hallhatott volna ebbe, ha nem veszik észre időben a bajt a kórházban. Ábrahám László szerint ügyfele esetében felvetődik a műhiba gyanúja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top