Baba

Ezzel a darab papírral megmentheted a gyereked életét

Kézenfekvő megoldás egy autóbaleset esetére, mégis kevesen gondolunk rá.

A legtöbb szülő gondosan utánanéz, hogy melyik a legbiztonságosabb gyerekülés a gyerekének, és hogyan rögzítheti a kocsija hátsó ülésén. Arra az eshetőségre azonban már kevesen gondolnak, hogy mi történik gyermekükkel, ha tényleg bekövetkezik egy autóbaleset, és a szülők esetleg eszméletüket vesztik. Ki fogja akkor elmondani a beszélni még nem tudó kisgyerek helyett, hogy milyen gyógyszereket szed, milyen allergiája van? 

A pofonegyszerű megoldással egy amerikai anyuka állt elő. Katylin Lawson egy jól látható papírlapot ragasztott a gyerekülés oldalára, amelyen a gyermek egészségügyi állapotával kapcsolatos minden fontos információ megtalálható. A gyógyszerérzékenységtől kezdve a születési dátumán át a vészhelyzet esetén hívható személy elérhetőségéig.

De aki nem akarja házilag gyártani, az online is be tud szerezni egy ilyen minden fontos információt tartalmazó, kitölthető kártyát, amely a gyermekülés oldalára csatolható. 

Forrás: The Stir

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top