Baba

6 tipp, hogy a gyerek születése után is erősödjön a párkapcsolat

Egy gyerek születése olyan hatással van a párkapcsolatra, mintha bedobnánk a szülők közé egy bombát. Stressz, káosz, felborult rutin: mind eltávolíthatja a párt egymástól. A következő 6 tipp segíthet, hogy a távolodás helyett inkább erősítsétek a kapcsolatotokat a gyerek születése után.

1. Emlékeztesd magad, hogy társak vagytok a gyereknevelésben

Mindenki ellát jótanácsokkal kéretlenül is, de ne feledkezzetek meg róla, hogy a ti gyereketekről van szó. Ti tudjátok, mi a legjobb neki. Beszéljétek meg, milyen elveket szeretnétek követni a nevelésében, és tartsátok magatokat ehhez.

2. Kedveskedjetek egymásnak

Amikor a baba megszületik, hirtelen körülötte forog a világ, ami természetes, de nektek párként muszáj odafigyelni egymásra is. Apróságokkal is feldobhatjátok a másik napját, épp csak annyi kell, hogy tudja, szeretettel gondoltok rá.

3. Tiszteljétek egymást

Nyilván megtesztek mindent a gyermekért, vegyétek észre egymáson az igyekezetet, és bátorítsátok egymást a szülővé válás útján.

szülő párkapcsolat tanács

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

4. Kerüljétek el az összehasonlítást

Teljesen felesleges összehasonlítani magatokat a párotokkal, hogy ki milyen erőfeszítéseket tesz a gyerek érdekében. Ne versenyként tekintsetek a gyereknevelésre, hanem közös feladatként.

5. Beszéljétek át a félelmeiteket

Minden szülőnek vannak félelmei, ám ha nem vallod be őket sem magadnak, sem pedig a párodnak, könnyen feszültséget okozhatnak a kapcsolatban.

6. Egyenrangú félként tekints a párodra

Általában az anyukák esnek könnyen abba a hibába, hogy át akarják venni a hatalmat a gyerek körüli döntések felett. Pedig az apa nem egy alárendelt személy a családban, hanem egyenrangú szülőtárs, akivel közösen kell meghozni a döntéseket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top