Baba

Szabályt szegett a kirúgott szívsebész, hogy megmentsen egy anyát és vele a magzatát

Senki nem merte megműteni a nőt, mert várandós volt, végül Székely László segített rajta.

Ibolyának nem sok esélyes volt a túlélésre: súlyos drogfüggősége gyógyíthatatlan szívbetegséget okozott, ráadásul terhes volt. A most 33 éves nő is a nemrégiben kirúgott Székely László szívsebész egyik páciense volt négy évvel ezelőtt.

Az orvos többször beszélt már arról, hogy a nő kezelése során számtalan adminisztrációs és kórházi szabályt meg kellett szegniük. Ibolya azonban meggyógyult, soha többé nem nyúlt kábítószerhez, gyermeke pedig egészséges – írja a Blikk.

Azt nyomtam magamba, amit csak tudtam, a leggyakrabban speedet és kristályt. Aztán egyszer rosszul lettem, felment a lázam. Szívbelhártya-gyulladásom volt, kórházról kórházra jártam, antibiotikumokat kaptam, de nem mert senki hozzám nyúlni, mert gyereket vártam

– emlékezett vissza Ibolya.

Végül a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe (GOKI) került, ahol Székely doktor megvizsgálta, pár órával később pedig már meg is operálta, annyira súlyos volt a nő állapota.

A műtőben volt egy komplett nőgyógyászstáb, az előtérben egy újszülöttgyógyász várakozott inkubátorral, a drogfüggőség miatt pedig addiktológust is hívtak.

Papírmunkát nem végeztünk előtte. A műtéti tervet sem sikerült teljesen betartani, ugyanis amikor Ibolya nyitott mellkassal feküdt, leesett a baba pulzusa, és azonnal ki kellett emelni, császármetszéssel

– mondta Székely László.

Ibolya néhány hétig még kórházban volt, és bár elvonóra kellett volna mennie, inkább vidékre költözött. Ibolya azóta tiszta, született még két gyermeke, és Fanni lánya is teljesen egészséges.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top