Baba

Petíció indult a Honvédkórház koraszülöttosztályának megmentéséért

Többek között Kollányi Zsuzsi is aláírásra buzdítja a követőit.

Két nap alatt csaknem 14 ezren írták már alá azt a petíciót, amelyet a Honvédkórház koraszülöttcentrumának bezárása miatt indítottak el.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Perinatális Intenzív Centrum (PIC) olyan súlyos orvoshiánnyal küzd, hogy a hírek szerint december 15-től bezárják. Ezen az osztályon olyan koraszülött csecsemőket látnak el, akik méhen belüli fejlődési rendellenességekkel, a születés előtti hetekben kialakult fertőzésekkel vagy a születés körüli időszakban fellépő problémákkal jöttek világra.

A hvg.hu információi szerint az elmúlt évben hét szakorvos távozott az osztályról a „megbecsülés hiánya és az alacsony fizetés” miatt. A tervek szerint két hétre zár be az osztály, az osztályvezető szerint januárra rendeződik a helyzet.

Bruzák Noémi/MTI

A petíció aláírására buzdít Kollányi Zsuzsi énekesnő is, aki augusztus végén szült, és egy ideig az ő kisfiát is a Perinatális Intenzív Centrumban kezelték. A Facebookon a következő szavakkal állt ki a petíció mellett:

Kedveseim! Kérlek, olvassátok el az alábbi sorokat, és aki teheti, álljon velünk emellé a nagyon fontos ügy mellé, írja alá, ossza meg a petíciót. Nekünk az egyik kisbabánk itt feküdt velem, így számunkra nagyon fontos, hogy ez az intézmény – a többi hasonló osztállyal együtt – működik, működhetett. Szó szerint életbevágóan fontos munkát végeznek itt minden egyes nap, és rengeteg apró élet múlt és múlik minden nap ezeken az embereken! Tegyünk valamit a jövőben születendő kisbabákért így, hogy segítjük a Honvéd PIC fennmaradását!

Ha te is alá szeretnéd írni a petíciót, erre a linkre kattintva érheted el!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top