Baba

Saját ikrei bölcsődéjében szóltak rá az anyukára, hogy ne szoptasson „nyilvánosan”

Az anyuka azonban nem hagyta magát.

Jennifer Mancuso egy 38 éves, négygyermekes ohiói édesanya, aki nem ismer tréfát, ha a szoptatásról van szó. Szentül hiszi, hogy az édesanyáknak bárhol és bármikor joguk van a nyilvános szoptatáshoz. Instagram-oldalán – ahol már csaknem 35 ezren követik – számos olyan fotót megosztott, amelyeken szoptatás közben látható. Életcélja, hogy minél szélesebb körben elfogadottá tegye a nyilvános szoptatást.

Mindezt figyelembe véve nem meglepő, hogy olykor-olykor ellenállásba ütközik. Legutóbb azonban egy olyan helyen kellett megvédenie magát, ahol egyáltalán nem számított volna ilyesmire: saját ikrei bölcsődéjében szólt rá az igazgató, hogy vonuljon félre egy – saját bevallása szerint – „szekrényméretű” irodába, mert a gyerekeket állítólag zavarja, ráadásul más szülők vallási nézeteit is sértheti az ilyesmi.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Mancuso éppen egyszerre szoptatta az ikreit, ami azt jelenti, hogy egy „átlagos” szoptatásnál többet „mutatott meg magából”. Ám ez szerinte teljesen természetes, és nem szabadna, hogy problémát okozzon:

Az ilyesmi természetes, és őszintén szólva nem érdekel, ha az emberek látják a melleimet, vagy meglátnak egy kicsit az egyik mellbimbómból, miközben arra használom, amire a természet teremtette

– mondta.

Mancuso komoly vitába kezdett a bölcsőde igazgatójával, aminek az lett a vége, hogy az intézmény hivatalosan is bocsánatot kért. Épp időben, az édesanya ugyanis már éppen ki akarta venni onnan a gyerekeit.

Mancuso számára azért ennyire fontos ez a kérdés, mert kezdő anyaként nagyon nehezen viselte a nyilvános szoptatással járó megpróbáltatásokat. Most küldetésének érzi, hogy más, hasonló cipőben járó anyákon segítsen, és ráébressze őket, hogy az ilyesmi teljesen természetes, és nem szabad, hogy negatívan éljék meg az ilyen szituációkat.

(Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top