Baba

Külföldön keresnek megoldást azok a párok, akiknek a lombikprogrammal sem sikerült teherbe esni

Sok családnak a petesejt turizmus jelenti az utolsó lehetőséget a gyerekvállalásra.

Külföldön keresnek megoldást azok a meddő párok, akiknek nem sikerült a lombikprogram, mégis gyereket szeretnének, a petesejt-donáció ugyanis Csehországban sokkal egyszerűbb, mint Magyarországon. Sok magyar családnak ez az egyetlen lehetősége, a csehországi klinikák emiatt magyar nyelven is hirdetik a körülbelül másfél millió forintos szolgáltatást.

A petesejtdonáció is lombikprogram, de itt a petesejt ismeretlen donortól származik. A szülők igény szerint azt is kérhetik, hogy a donor külsőleg hozzájuk hasonlítson.

Az RTL Klub Házon kívül adásában elhangzottak szerint a kórházak itthon csak költségtérítést fizethetnek az ivarsejt-adományozóknak, ezért igen kevesen vállalják a hormonkezeléssel és a kisebb műtéttel járó beavatkozást.

Rokonok ugyan adhatnak petesejtet, de az orvosok szerint ez nem a legjobb megoldás. Dr. Fülöp István, a Róbert Károly Kórház Meddőségi Centrumának vezetője például látott már olyan testvéri kapcsolatot, ami emiatt romlott meg.

Az RTL riportja:

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top