Optimistábbak és magasabbak lesznek az augusztusban született babák

Kun Gabi | 2019. Augusztus 02.
Miért örülj, ha augusztusban születik a babád? A kutatók szerint különleges ember lesz belőle.

Az augusztusi szülés nem sétagalopp, bőven van izgulnivalód, hogy a meleg és az orvosok szabdsága ne tegyen keresztbe a terveidnek. De jó oldala is van a tudomány szerint annak, ha augusztusban születik a babád.

1. Szép, nagy baba lesz

A statisztikák szerint a nyáron született babák nagyobb súllyal jönnek világra, mint a többi évszak gyermekei. A születési súly pedig azért fontos, mert tanulmányok során már bebizonyították, hogy hosszútávon pozitív hatással van a babák egészségére, motorikus és mentális képességeire egyaránt.

2. Magasabb lesz felnőttkorában

Egy tanulmányban azt találták, hogy az augusztusi babák általában magasabbra nőnek felnőttkorukra. Az eredmények szerint ez a magasabb D-vitaminszint miatt van, amit a nyári terhesség alatt a napsütésből nyert az anya.

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

3. Kevésbé lesz hajlamos a bipoláris zavarra

Az augusztusi és szeptemberi születésű embereknél találták egy 2012-es tanulmányban azt az összefüggést, hogy kevésbé alakul ki náluk bipoláris zavar. Ennek okát pontosan nem tudják, de az adatok magukért beszélnek.

4. Optimista lesz

Egy 2005-ös tanulmányban írták le, hogy a március és augusztus között született emberek sokkal inkább érzik magukat szerencsésnek, mint a szeptember és február közöttiek. Ez pedig egy jó dolog, optimistává teszi az embert.

5. A legidősebb lesz az osztályban

Mivel augusztusban születik, évvesztes lesz, közülük is a legidősebb, ami a gyerekek között sok előnnyel jár. Érettebben, lelkileg felkészültebben mehet majd az iskolába, egy évvel több felhőtlen gyerekkor jut neki az óvodában. Abszolút nyertes helyzetben van.

Exit mobile version