Baba

Kitették a parlamentből a képviselőt, aki csecsemőjével ment be dolgozni

Szégyen.

Az összes női képviselő kivonult a kenyai parlamentből, miután kitessékelték Zuleika Hassant, aki öt hónapos babájával érkezett munkába.

A képviselőnőnek egy családi vészhelyzet miatt kellett magával vinnie gyermekét, ám ez egy csöppet sem érdekelte a házelnököt, aki arra hivatkozott, hogy a szabályok szerint „idegenek” nem léphetnek be a parlamentbe. A férfi képviselők szerint Hassan tette, mármint az, hogy bevitte a karonülőjét, „szégyenteljes” volt.

Ez a botrányos hozzáállás a nőkhöz nem először mutatkozott meg az afrikai országban. Még júniusban írtunk arról, hogy a parlament parkolójában megütötte képviselőtársát Fatuma Gedit Rashid Kassim politikus, mert a költségvetési bizottságban ülő nő nem volt hajlandó pénzt kiutalni Kassim választókerületének.

A házelnök közölte, Hassan visszatérhet, de a gyermeke nélkül. A képviselő, teljes joggal, kiakadt, és közölte, ha a parlamentben lenne gyermekmegőrző, bölcsőde vagy bármi, akkor nem kényszerült volna erre az utolsó pillanatban. Bár a parlamentben van egy kialakított szoba, oda a képviselőnek magával kell vinnie a babysittert, ha azt akarja, hogy valaki vigyázzon a gyerekre.

A szűklátókörűség szerencsére nem mindenhol jellemző, Jacinda Arden új-zélandi miniszterelnök például az ENSZ közgyűlésére is bevihette három hónapos gyerekét.

(Kiemelt kép: PBU)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top