nlc.hu
Baba
36 nővér egyszerre vár kisbabát egy kórházban

36 nővér egyszerre vár kisbabát egy kórházban

Gyakori vendég mostanában a gólya a Kansas Cityben működő gyermekkórház újszülött intenzívjén dolgozóknál. Ebben az évben ugyanis 36 nővér adott vagy ad majd életet gyermekének.

A Children’s Mercy Hospital újszülött intenzív osztályán dolgozó nővérek közül 36 várja idén gyermekének megszületését. Július végéig 21 baba érkezett meg, 15 pedig úton van.

Azt gondolom, hogy az anyává válásom egy teljesen új szemléletet adott a munkámhoz… tudom, min mennek át az itteni anyukák és apukák, és hogy a kisbabájuk az egész világot jelenti számukra” – mondta Sarah Carbaneau, az osztályon dolgozó egyik nővér.

Az első babának a 32 éves Allison Ronco adott életet. Kisfia, Henry január 7-én érkezett. A nővér egy reggeli műsorban elmondta, hogy az ilyen baby boom egyáltalán nem szokatlan a kórházukban. „Nálunk mindig van ehhez hasonló babadömping, ez teljesen megszokott – mesélte. – A páciensek azon szoktak viccelődni, hogy ne igyon itt a vízből, aki nem szeretne terhes lenni.”

„Mi itt valóban igazi barátok vagyunk, és együtt neveljük fel ezeket a gyerekeket” – tette hozzá.

Természetesen nem volt egyszerű megtervezni a beosztásokat az elmúlt néhány hónapban. A nővéreknek olykor zsonglőrködniük kell a munkájuk és a babafürdetés összeegyeztetése végett, de igyekeznek úgy tervezni, hogy mindenki be tudja illeszteni feladatait.

Nem ez az egyetlen babadömpingről szóló hír mostanában: áprilisban egy kansasi általános iskola került a hírekbe azzal, hogy 15 tanáruk egy időben volt várandós. Tavaly nyáron pedig egy arizonai egészségközpontban egyszerre 16 nővér várt kisbabát.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top