nlc.hu
Baba

Egyszerre vár gyereket a 11 kórházi dolgozó

Egyszerre volt várandós a kórház 11 dolgozója

Az egyik nővér babája már meg is született, és a következő hónapokban érkeznek kollégái gyerekei is.
Három terhes nő együtt

Egyszerre volt terhes egy New Hampshire állambeli kórház 11 dolgozója, egyikük pedig a hónap elején már meg is szült – számolt be a Good Morning America.

„Folyton azt kérdezgettük egymástól, hogy mi van a vízben” – viccelődött Serena Swanson, a Dover városában található Wentworth-Douglass Kórház aneszteziológus nővére.

Kollégája, Alexa Hayes aneszteziológus nővér szerint a tömeges várandósság egészen figyelemre méltó, mert a mostani az első alkalom, hogy több terhes kolléga együtt dolgozik ugyanazon a sebészeti osztályon.

„Évek óta nem voltak többen egyszerre terhesek nálunk. Aztán tavaly megszületett a lányom, és úgy tűnik, hogy utána mindenki várandós lett. Úgy gondoltam, miért ne ugorjak fel újra a vonatra?” – mondta Hayes, aki szeptemberre várja második gyermekét.

A képen heten láthatók a 11-ből: 

A munkatársak közül Swanson gyereke már meg is született, május 9-én császármetszéssel jött világra a kis Everett, hol máshol, mint a Wentworth-Douglass Kórházban. A következő Jenny Miles lesz, ő júniusra van kiírva, majd jönnek a többiek is júliustól egészen októberig.

„Ha az egészségügyben dolgozol, akkor elkerülhetetlen, hogy kötődj a munkatársaidhoz. Ám az igazán különleges, hogy ez a kötődés személyes szinten is megvalósulhat, és együtt élhetjük át ezt az időszakot” – mondta Kendal Towle, sebészeti ápolónő.

Hasonlóra korábban egy iskolában volt példa: 7 tanárnő lett egyszerre terhes egy kansasi általános iskolában.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top