Baba

Születése után 28 percig nem lélegzett a kisbaba – túlélte

Még az orvosok sem hittek benne, hogy a kis Eva teljesen felépülhet. Pedig felépült.
kisbaba köldökzsinór szülés

„A kisebbik lányom születése egyértelműen életem egyik legijesztőbb élményei közé tartozik” – kezdte a Daily Mailnek adott interjúját Eva 25 éves édesanyja, Alex Kelly. A fiatal nőnek minden szülő rémálmát kellett átélnie akkor, mikor várva várt gyermeke nem sírt fel a születése után. „Azonnal tudtam, hogy valami baj van, de mikor az orvosom közölte velem, hogy Eva nyakára szorosan rá van tekeredve a köldökzsinór, megfagyott bennem a vér.”

Az orvosok a születését követően közel fél óráig küzdöttek a kis Eva életéért, végül 28 perc után kezdett magától lélegezni. Édesanyja elmondása szerint a következő napokat az újszülött intenzív osztályon töltötték, ahol Eva testét egy speciális berendezés segítségével igyekezték hűteni az orvosok. „Azt mondták, azzal, hogy alacsonyan tartják Eva testhőmérsékletét, meg tudják akadályozni a további idegkárosodást, és gyorsíthatják a felépülését.”

Eva 12 napot töltött kórházban, mielőtt az orvosok hazaengedték volna a családot. „Az orvosom figyelmeztetett minket, hogy lehetnek maradandó következményei annak, hogy Eva a születése után sokáig nem lélegzett, de eddig szerencsére nem tapasztaltunk ilyesmit. Eva immár egyéves, boldog és kiegyensúlyozott baba, aki pontosan úgy fejlődik, mint a kortársai. Nem tudunk elég hálásak lenni az orvosoknak, hogy mindent, de tényleg mindent megtettek a gyerekünkért.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top