Baba

Gyönyörű nevet kapott az év első fővárosi babája

Üdvözlégy 2020-ban, kicsi baba!

Kislány 2020 első budapesti újszülöttje, akárcsak tavaly.

A gyermek a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben jött világra 0 óra 25 perckor. 3120 grammal született, és az Elvira nevet kapta.

De bármennyire gyors volt is a kis Elvira, nem tudta leelőzni a nagykanizsai és bajai vetélytársakat. Ugyanis mindkét településen született gyermek éjfél után egyetlen perccel.

A Zala megyei Kanizsai Dorottya Kórház tájékoztatása szerint Kovács Patrik nulla óra 1 perckor 3050 grammal, 53 centiméterrel, természetes úton jött a világra. A kisfiú a 29 éves édesanya negyedik gyermeke, a családban először egy kislány, majd három fiú született. A baba és édesanyja egyaránt jól vannak – közölte Vörös Attiláné szülésznő.  

És íme, egy újszülött, akinek a vezetékneve legalább olyan érdekes, mint a keresztneve: a Bajai Szent Rókus Kórházban szintén éjjel 0 óra 1 perckor segítették világra az új esztendő első (?) gyermekét. A kisfiú, Trszkits Endre 3940 gramm súllyal és 53 centiméterrel született, császármetszéssel. A 27 éves mélykúti édesanyának Endre az első gyermeke. Mindketten jól vannak.

Tavaly egyébként Miskolc volt a befutó,  a baba 47 centiméterrel és 2350 grammal jött világra elsőként az országban, és a Vanda nevet kapta (egyébként a fővárosi első is kislány volt).

A turócszentmártoni kórháznak volt egy érdekes sorozata: 2017-ben és 2018-ban is ugyanaz a nő hozta világra az év első babáját. Alexandra 2017. január 1-én, míg Mária 2018. január 2-án jött világra.

Emlékezetes év volt még a 2015-ös, bár talán jobb lenne már elfelejteni bizonyos szempontból. Akkor született a makói kórházban Rikárdó, aki bizony szimbólummá vált. Mi mindenesetre boldog születésnapot kívánunk neki, hiszen épp ma lett négyéves, már bizonyára óvodába jár. Szintén köszöntjük az összes korábbi év elsejei újszülötteit, akár átszakították a célszalagot, akár nem. Boldog új évet és boldog születésnapot mindnyájuknak!

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top